NevemTeve Creative Commons License 2004.08.17 0 0 45
Most megbuktam, nem tudom idézettel alátámasztani a hallomásomat;)
Valami olyasmit véltem hallani hogy
-Mikor Einstein 1921-ben Nobel díjat kapott a fényelektromos hatás ügyében végzett munkájáért, kicsit lekezelően vállonveregették egyéb elborult elméleteiért, amiket majd kinő
-Wegener meteorológus létére szólt bele geológiai kérdésekbe, és ez joggal sértette a geológusokat...
ps: erre találtam valait a sulineten: http://www.sulinet.hu/tananyag/97410/on/mkm/abc/szupkont/sz2a.htm
"Alfred Wegener német meteorológus sokkal kitartóbban és erőszakosabban képviselte a kontinensvándorlás elméletét. Erre minden oka megvolt, mert a saját korában szinte az egész geológus társadalom ellene fordult. Manapság azonban azért tekintjük őt a kontinensvándorlás igazi atyjának, mert az első részletesen kidolgozott, és tudományosan megalapozott érvrendszert sorakoztatta fel elképzelése mellett. Elméletét 1915-ben "A kontinensek és az óceánok keletkezése" címmel könyvben is megjelentette.
Wegener elgondolása szerint eredetileg egyetlen szuperkontinens a Pangea létezett, amely azután a középidő végére összetöredezett és a jelenlegi kontinensek fokozatosan elfoglalták a mai helyüket. Wegener tanait azonban nem fogadták el. Nemcsak ezért mert nem volt geológus, hanem a kontinensek vándorlásának mechanizmusát sem tudta megnyugtatóan tisztázni."
Előzmény: A Tudomány maga (44)