mmormota Creative Commons License 2004.08.17 0 0 36

Ha valaki valailyen eredményre jut, legyen az hivatásos kutató, garázsban dolgozó amatőr vagy felkent varázsló, ugyanaz a módszer. Publikálnia kell az eredményeit. A publikált eredményt ezután mások elolvasák, és ha érdekesnek találják, felhasználják a saját munkáikban. Idézik, továbbfejlsztik, újabb cikkek születnek, egyre többen felfigyelnek az eredeti cikkre.

 

Tehát nem valamiféle hivatalos bizottság birálja el, hoy egy eredmény bekerülhet-e a "tudományba" hanem bekerül magától, ha elég sok más a területen dolgozó ember felhasználja.

 

Neves folyűiratban nem könnyű publikálni, de ez nem lehet kizáró ok. Elsőre nem fogadják be pont ott a cikket, hát be kell tenni két kevésbé neves másikba. Ha ott felkelti pár ember érdeklődését, és újabb cikkeket generál, idézni kezdik, akkor a következő cikket már örömmel befogadják bárhol.

 

Mondjuk elméleti fizikai cikk számára nem feltétlenül az Ufo magazin meg a Blikk a legjobb start, mert félő, hogy viszonylag kevés fizikus olvassa ezeket, így nem fogják felfedezni és felhasználni az eredményt. :-)

Előzmény: Vajk (34)