_Fefe__ Creative Commons License 2004.08.17 0 0 33

Pedig szerintem 100%-ig fedi a lényeget... a tudományos téren dolgozó, publikáló embereknek nem olyan fontos, hogy ezekkel a lúzerekkel bárki vitába szálljon. Főleg nem annyira, hogy a saját idejüket pazarolják erre.

Akkor most adva vagy te, aki választ szeretnél kapni a kérdésedre, miszerint is: van-e valami Korom Gyula (vagy akárki más) elméletében, vagy ordas baromság az egész, és ha az, miért az? A következő lehetőségeid vannak:

 

- megkérdezel egy általad hozzáértőnek tartott embert, hogy mi a véleménye. A rövid, sommás véleményét (ordas baromság) könnyen megkapod, de nem vagy vele elégedett, érteni szeretnéd, hogy miért. De akinek nincsenek meg az alapjai, annak először is egy kis fizikát kell ehhez tanítani. Meg lehet tenni, egy jó magyarázó képességgel rendelkező fizikus komoly erőfeszítések árán többnyire talán meg tudná világosítani a kérdező fejét annyira, amennyire az adott kérdéshez ez szükséges. De ez időbe telik, nem amolyan "gyorsan elmondom" dolog. És a hozzáértő akkor már sokkal szívesebben magyarázná el neked az egész területet (legalábbis bizonyos mélységig), így aztán sokkal praktikusabb a második megoldás:

 

- tanulsz, akár szervezett keretek között, akár autodidakta módon, mert ehhez viszont a tudományos világ minden segédletet megad neked a legnagyobb örömmel. Rettentő sok munka, de ha érdekel, megéri.

 

Ha téged továbbra is CSAK az érdekel, hogy az adott elmélet "mit tud", lehet, hogy pénzzel vagy mással rávehetnél hozzáértőket arra, hogy ezt előemésztve és a te észjárásodra optimalizálva előadják neked, de értelme nem sok lenne.

 

Sajnos aki nem ért semmit az egészből, az elképzelni sem tudja, mennyire komplex a dolog, és még meg is sértődik, ha azt mondják neki, hogy ezt nem könnyű úgy elmagyarázi, hogy ő is értse :) A többségnek nagyon más az egész gondolkodásmódja, mint ami a természettudományok űzéséhez kell, és ez nem katasztrófa... csak az katasztrófa, hogy erre rájátszva és a butaságot, sötétséget terjesztve hányan megélnek szépen :(

Előzmény: Vajk (32)