sz_solt Creative Commons License 2004.08.16 0 0 182
"Az összes vallás emberi dolog." - így van. Nem mondtam mást. Csak hát én nem vagyok vallásos, mert soha nem akartam bemesélni magamnak, hogy van Isten, csak éltem az életem. De aztán amikor párszor megszólított, akkor már csak nem mondhatom azt, hogy hé te nem is létezel, tűnj innen, te csak az emberek képzeletének vagy a szüleménye. Persze ha pszichológiailag elemeznénk a kérdést biztos kiderülne, hogy egy szegény szerencsétlen befolyásolható személyke vagyok. Csak hát az a gond ezzel, hogy nem vagyok az, van saját gondolkodásom, és az nagyon távol állt tőlem, hogy keresztény leszek.

"Azt hisznek, amit el tudnak fogadni." - nohát ez számomra valami új. Én eddig azt hittem, hogy abban hisznek az emberek amit látnak és hallanak, vagyis a mondás szerint - Hiszem ha látom!. Értem, hogy nem akarod elhinni nekem bemondásra, de mit érnél azzal, ha elmesélném, hogy amikor elmentem először gyülekezetbe a pásztor aki éppen akkor tartott tanítást minden második mondatát nekem mondta, éppen akkor aktuális problémáimra, és azok megoldásaira adott kimerítő elemzést. Ezt ugyanúgy nem hiszed el, mint a bemondást. Én tudom és kész, nem foglak győzőgetni, ez éppen a vallásos emberek dolga. Én megtapasztaltam, és neked is csak annyit tudok mondani, hogy könyvekből nem fogod Istent megérteni, csak ha személyes kapcsolatot alakítasz ki vele.

Nekem kicsit elfogultnak tűnsz a Bibliával, és Istennel kapcsolatban, akárcsak én is elfogult vagyok. Az Isteni kijelentés nem emberektől jön, hanem Istentől, ezért nemcsak a Bibliát kell olvasni, hanem aszerint cselekedve el kell jutni arra, hogy megkapd a Szent Szellem keresztséget, és akkor megkaphatod az igaz Isten ismeretet, ami sokszor, ha nem mindig, az Igére támaszkodik. Isten ugyanis az Igét használja arra, hogy irányelveket nyújtson az Őt keresőknek.
Előzmény: Norcrys (180)