Törölt nick Creative Commons License 2004.08.16 0 0 5

Én eljátszottam magam a fallal, most már vállalok épületszobrászatot is:-)

Több mint fél centis hullámok, kibedőlt fal, javításhegyek, málló vakolat minden megvolt nálam is, a festő nem vállalta, hogy tükörsimát csináljon, a kőműves szintén kikacagott, így nekiálltam magam egy kaparóval, gipszkartonprofillal és 3-6os Rigips-szel. Most tükörsima minden (na jó, annyira nem mint a kartonfal, de milliméteren belül marad és nagyon kemény a vakolat, össze sem tudom hasonlítani a régi állagával.

Ahogy én csináltam:

kaparás vizesen, régi festék és glettrétegek eltávolítása, nagyobb domborulatok, régi javítgatások lekaparása. ez nagyon sokáig tartott és nagyon unalmas volt, jó buddhistának egyszerűbb meditációs gyakorlat a hiábavalóság lehelletével.

helyenként glettfixszel megkentem a régi porlós vakolatot, majd nedves falra felhordtam glettvassal a gipszvakolatot és meghúztam függőlegesen, vizszintesen a sokméteres léccel, ettől kicsit recés maradt, de síkba került.

száradás után kicsit megkapartam a recéket, itt jött be a UW borda, pengeéles lapjával teljesen egyenletesre tudtam kaparni kétméterenként a teljes falat egy menetben.

erre már csak felületsimító glettelés került glettanyaggal és az eredmény tükörsima.

ez persze jóval tovább tartott, mint itt leírva.

minden anyag áruházi volt, nem kevertem semmit, s legalább módom volt megfigyelni a különböző zsákok viselkedését, pl. a 0-3 és 3-6 között semmi különbséget nem találtam az árát leszámítva, meg ilyenek, 55 nmre elfogyott kb. 2.5 mázsa gipszvakolat...

Előzmény: Peti_ (1)