Utas2 Creative Commons License 2004.08.15 0 0 241

No hadd generáljam tovább a hangulatot még egy kicsit.....

 

Cikk az origoról:

 

"

Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre a Lufthansa Isztambul-Frankfurt járata vasárnap délután Ferihegyen. A gépet és az utasok poggyászát a tűzszerészek átvizsgálták, de nem találtak robbanószert, így a gép folytathatta útját. Este 8 után egy török Boing 737-es is biztonsági leszállást hajtott végre, mivel ez a gép is Isztambulból indult és Frankfurt az úticélja. A tűzszerészek megkezdték a gép átvizsgálását.



 





Átviszgálják a Lufthansa gépét

Negyed négykor kényszerleszállást hajtott végre a Lufthansa egyik gépe Ferihegyen - tudta meg az [origo] az ORFK sajtóügyeletesétől, Kovács Viktóriától. A repülőgép 172 utassal és 6 fős személyzettel a fedélzetén Isztambulból Frankfurtba tartott. A felszállást követően nem sokkal telefonon megfenyegették a légitársaságot azzal, hogy bomba van a gépen. A pilóta így kényszerleszállásra kért engedélyt Ferihegytől.

 

A tűzszerészek átvizsgálták a gép belsejét, majd egyenként az utasok poggyászát, de nem találtak robbanóanyagot. Így este 8 óra után a gép folytathatta útját Frankfurtba.

 

Este 20.50-kor a török légitársaság egy Boing 737-es Isztambul-Frankfurt járata szintén kényszerleszállásra kért engedélyt Ferihegyen. Kovács Viktória elmondta: valószínűleg az isztambuli fenyegető telefonhívás miatt minden légitársaság értesítette az onnét Frankfurtba tartó járatát. Az útbaeső legközelebbi repülőtér pedig Ferihegy. A török gépen 162 utas és 4 fős kísérőszemélyzet tartózkodik. A tűzszerészek megkezdték ennek a gépnek is az átvizsgálását. Az ORFK sajtóügyeletese azt nem tudta megmondani, várható-e újabb gép leszállása az este folyamán Ferihegyen hasonló okokból.

 

Frankfurtban is átvizsgáltak egy gépet

 

Bombariadó miatt megérkezése után azonnal félreállítottak, majd kiürítettek egy horvát repülőgépet vasárnap este Frankfurtban - közölték a gépen utazó szemtanúk. A Croatian Airlines OU 414-es járata Zágrábból indult frankfurti úti céllal. Megérkezett ugyan a német város repülőterére, de azonnal félreállították, az utasokat autóbuszokkal elszállították a gépből, majd rendőrök és tűzszerészek kezdték meg a légi jármű átkutatását - írta az MTI."