technoklima Creative Commons License 2004.08.15 0 0 1611

Üdv! Én megértem  a kispénzű ezermestereket, de lehetséges hogy a beüzemelést mégis csak szakemberre kellene bízni. A mi ügyfeleink körében is sok esetben előfordult ( idősek, stb. ), hogy egy telepítést nem tudnak finanszírozni, viszont a beüzemelés költségeit ( ami jóval kevesebb ), azért kigazdálkodják valahogy. Ilyen esetben is szükséges a helyszini felmérés, kellenek a szerelési instrukciók, a megfelelő elhelyezés, villamos betáp stb. Persze az se mindegy, hogy beüzemelés után vállalható a garancia is a későbbiekben ( no nem mindegy hogy milyen típusra :)). Rengeteg gagyi gép került be a piacra. Elég sok a probléma is velük. Elég sok a mi gondunk is azokkal a gépekkel, amit más cégek vagy házilagos szereléssel vagy szaktudás nélkül szereltek fel. Természetesen velünk is előfordul, hogy vissza kell mennünk hibát javítani, mert senki sem tévedhetetlen. Egyébként pont az olcsó és gagyi aggregátok beüzemelésénél kell a legkörültekintőbben eljárni, mert a gyenge minőségű termék rengeteg, amúgy elő nem forduló hibát rejt.

A házilagos beüzemelésnek semmiképpen sem vagyok híve. Nem hiszem, hogy minden háztartás rendelkezik 2,5-3 millió forintos felszereléssel, ami garantálja a korrekt szerelést.

A lefuvatásos módszert ideje lenne már elfelejteni, mert az új környezet barát ( ami szintén csak részben igaz ) gázokkal töltött gépeknél eleve kudarcra itélt a szerelés. Az okaira ha vki kiváncsi, akkor leírom. Mellesleg a klíma élettartamát jelentős részben a beüzemelés minősége és a rendeltetésszerű használat határozzák meg.

Előzmény: k2laci (1610)