Sziasztok!
Nekem is van egy elég friss tapasztalatom a témához.
Augusztus 1-én indultunk a barátaimmal (4 fő összesen) Bp-Nyugatiból Debrecenbe, egy 1 hetes bicajtúrára.
A reggel 8-kor induló vonattal mentünk (gyors, vagy sebes). 6 gyorsvonati kocsiból állt, bringaszállító nuku. 7.20-ra értünk ki a Nyugatiba, ekkor még alig voltak a vonaton. 3 bringát fölpakoltunk az első peronra. Indulásra szinte fullra megtelt a vonat. Láttuk, hogy a Nyugatiban még 3 bringás érkezett. Nem tudom, hogy ők felfértek-e vagy sem.
A 4. társunk Zuglóban szállt fel, de ő már csak a hátsó peronra fért fel. Ekkor már ott is 3 bringa volt.
El lehet képzelni, hogy debrecenig hányszor hallotuk, hogy "@Ny@znak" a bringák miatt a le- és felszálló utasok.
Miért nem lehet megoldani ezeken a kocsikon, hogy a mosdó helyett akasztós bringatartó legyen?
Hiszen a kézmosási lehetőség a WC-ben így is ada van! Már ha fel van töltve a kocsi vízzel!
Visszafele Mezőkövesdről jöttünk, szintén tömött vonattal. Ezen a vonaton már volt 8 bringa. Még szerencsénk volt, hogy a vonat közepén egy termes kocsi volt, így abban még elfértünk. Német túristák hada állta végig az utat Pestig. Valszeg "kellemes" tapasztalat szerzés volt nekik.
Ezekben szvsz egyszerűbb lenne helyet találni a kerékpároknak, pl. ahogy pár hozzászólással lentebb olvasható.
És végül: tényleg eltűntek a bicikliszállító kocsik. Hallotam olyat, hogy a balatoni vonatokra vitték az összeset. Igaz ez?
Dash 9