Köszönöm, és tanácsodat megpróbáltam végrehajtani, de bocsáss meg ennyi hitetlen beszéd sajnos nem mehet be a szememen (az első ötven így is elég volt).
I. Mózes 1. 26. És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
Isten az embert saját tökeletességére teremtette, és neki adta földet uralmi területnek.
Ha igazságos, márpedig az, nem veheti a hatalmat csakúgy vissza. És kegyelmes ezért küldte el Fiát:
Zsolt 57,4. Elküld a mennyből és megtart engem: meggyalázza az engem elnyelőt. Elküldi Isten az ő kegyelmét és hűségét.
Ézs 61,1. Az Úr Isten lelke van én rajtam azért, mert fölkent engem az Úr, hogy a szegényeknek örömöt mondjak; elküldött, hogy bekössem a megtört szívűeket, hogy hirdessek a foglyoknak szabadulást, és a megkötözötteknek megoldást;
Ján 6,38. Mert azért szállottam le a mennyből, hogy ne a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, a ki elküldött engem.
Ján 6,39. Az pedig az Atyának akarata, a ki elküldött engem, hogy a mit nékem adott, abból semmit el ne veszítsek, hanem feltámaszszam azt az utolsó napon.
Ján 6,40. Az pedig annak az akarata, a ki elküldött engem, hogy mindaz, a ki látja a Fiút és hisz ő benne, örök élete legyen; és én feltámaszszam azt azt utolsó napon.
Mert szeretné, hogy minél több ember szabad akaratából fogadja őt szívébe, és Őt tenné első helyre, hogy ezeket megmenthesse az emberek által választott életből (melynek igazából nem sok értelme van).
Ján 4,23. De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók lélekben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul.
Végezetül pedig egy örömhír minden igazságkereső fórumozónak:
Mát 5,6. Boldogok, a kik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek.
Ján 1,17. Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem pedig és az igazság Jézus Krisztus által lett.