bode1899 Creative Commons License 2004.08.12 0 0 108596
Barakta ezt már valaki? Ha igen, akkor bocs!

Az Üllői úton majd tízezren, a televíziók képernyői előtt pedig több százezren látták a Ferencváros Sparta elleni BL-selejtezőjét. A Robert Vagner góljával elért 1-0-s siker jelentős bravúr, hiszen elérhető közelségbe került a BL-csoportkörében való részvétel. Egyúttal az is bebizonyosodott, hogy a magyar futball nem halt meg, legalábbis így nyilatkozott László Csaba a zöld-fehérek trénere.

- A magyar futball nem halott - kezdte a Ferencváros vezetőedzője. - Ennek bebizonyításához csak annyi kellett, hogy a fiúk önbizalommal telve futballozzanak, azaz elhiggyék: tudnak nyerni. Fontos, hogy ne becsüljük le magunkat, a cseh ember sem jobb, mint a magyar. Hiszem, hogy a mai győzelemhez hasonló sikerek önbizalmat adjanak mind a Ferencvárosnak, mind a magyar labdarúgásnak. Persze ahhoz, hogy megmozduljon valami a magyar labdarúgásban, kellett a válogatott németországi sikere is.
- Lothar Matthäus szövetségi kapitány mit mondott a csapatnak az öltözőben a mérkőzés előtt?
- Ez félreértés, a kapitány nem ma, hanem a meccs előtt három nappal ezelőtt két percet töltött az öltözőben. Lothar elmondta a csapatnak, hogy a Ferencváros jövője mellett a magyar futballért is harcolnia kell a csapatnak. Itt szeretnék sok sikert kívánni Honvédnak és az Újpestnek, a két csapat a csütörtöki UEFA-kupa meccsen szintén a magyar futballért fog hajtani.
- Mintha az egészséges önbizalom helyenként túlzott agresszivitásba csapott volna át néhány játékos esetében...
- Aki nálam nem agresszív, az lejön a pályáról. Célom, hogy egészséges önbizalom és kellő agresszivitás jellemezze a játékosaimat - ami természetesen nem a durvaságot jelenti. A futball jó értelemben vett agresszív játék. Ha szükséges, keményen oda kell lépni, és le kell szerelni az ellenfelet.
- Egy hete a csapat ellen tüntetett a közönség, ma a csapat mellett tette meg ugyanezt.
- Valóban, a nézők is ki vannak éhezve a jó játékra, és ezt ma megkapták tőlünk, ilyenkor elfogadják a csapatot. Azt kell mondanom, hogy szurkolók reálisan szemlélik a dolgot, rossz játék esetén kifütyülnek minket, siker esetén pedig az egekbe emelnek. Úgy is mondhatjuk, hogy együtt nyerünk, együtt veszítünk.
- A visszavágót elég lesz kihúzni gól nélküli döntetlennel, és...
- ... Ne fejezze be a mondatot, nem erre fogunk játszani. A fiúknak, fel kell vállalniuk, hogy idegenben is képesek győzni. Aki látta meccset, észrevehette, hogy a csehek erejéből csak ívelgetésekre tellett, míg mi többször is eljutottunk a kapujukig. Ez jó. Az viszont rossz, hogy kihagytuk a helyzeteket.


Annyira, de annyira várom már a két hét múlva szerdát, mekkora buli lesz Prágában, ha meglesz a BL. HAJRÁ FRADI!