Norcrys Creative Commons License 2004.08.12 0 0 165
Igen, nem a topic témája... De nem kár a vitáért, mégha el is térünk az eredeti témától.

Szerintem a vak hit nyomorít.

A kulcsszó a "vak". Ki beszél vak hitről? Nem ismered a belső érzékeidet, nyisd ki a transzcendens szemedet és nem leszel vak. Vagy ha jobban tetszik, aktivizáld az "Isten-központodat" az agyadban. Akarás kérdése is, nem kell ilyennek születni. Én speciel láttam a nyomoromat az ateizmusban, mert az voltam és mikor komolyan megvizsgáltam, rájöttem, hogy a transzendensnek mondott dolgok egy részét nem lehet figyelmen kívűl hagyni. Egyszerűen működnek. Ismerek olyan embert, aki anélkül, hogy ismert volna, elmondta az elrejtett gondolataimat, képességeimet - no nem nyereségvágyból, bár az sem kivetnivaló, hanem mert én kértem. Ezt nem tudta pszichológiával megoldani, mert éppen csak leültem nála. Szkeptikusan mentem el és nagyon furán éreztem magam utána. Fojtogatott a szkepticizmusom. Hitetlen voltam, de tudtam, hogy éppen ezzel vagyok irracionális.
Aztán ha odafigyel az ember, észrevesz magában is dologkat. Elkezdtem rájönni, mit gondol a másik ember rólam. Egyik pillanatban ment, a másik pillanatban tök süket voltam. Rájöttem, hogy a belső érzékek képesek ilyesmit érzékelni, de a velük való kommunikáció igen törékeny. Az anya megérzi, ha a gyerekével 100 km távolságban történik valami. Az enyém ilyen. És a feleségem is tudta, mikor éppen megszületett gyerekünkkel valami baj van, pedig a kórház másik részén aludt. Hallotta, hogy hívja és kétségbeesett. És tényleg úgy volt. És ez mentette meg az életét.

Frászt! Azt csak a TV-filmek és a csöpögős orrú vén akadémikusok csináltak belőle.
Csak nem raboltak el?

Én a vallások, a mítoszok, a regék és mondák isteneiről beszéltem.
Modern mítoszok is kialakulnak.
Nézd, a mítosz az emberi psziché egyfajta térképe. Szimbolikus, mint az álom. Nem a racionális agyfélteke terméke, az nem is fogja megérteni.

Ez nem hit. Meghal és kész.
Majd ha találkozol elhunyt emberrel, más lesz a véleményed. Addig nem is akarlak meggyőzni. Bár itt is a belső érzékek segíthetnének, sőt az álmaid is.