e_dora Creative Commons License 2004.08.11 0 0 413

lényegtelen, hogy keresi-e a rosszat, deviszont, ha megtalálja, mert ott van, arról már a alany tehet, akinek pedig érdeke, hogy ezt megtaláltassék, és megszünjön.

hogy én is közhelyekkel dobálózzak, "nem zörög a haraszt" meg ilyenek

 

a másik, hogy olyan, hogy "nem önmaga a probléma" - ilyesmi nem létezik. Mindig önmaga a probléma, ugyanis a teljes életet, az eperfagyitól a fejünkre eső tégláig mi magunk éljük meg, mi szorítjuk össze a gyomrunkat idegesen (hasizommal, külső segítség nélkül), mi állítjuk elő az észlelések és tapasztalatok teljes egészét, tehát ha valakinek problémája van, az a probléma egyetlen helyen van jelen és egyetlen helyen fejti ki lényegi hatását: benne az illetőben. (különben kit izgatna? problémás a széklábam? a függöny?)

Persze, van olyan is, hogy esik az eső, és elázok. Ekkor sem az eső a gond, hanem, hogy pl nem szeretek vizes naciban lenni, fázok, etc, tehát ki kell nyitnom az ernyőt, el kell mennem tető alá, vagy ki kell alakitanom egy olyan felfogást, ami elviselhetővé teszi számomra a vizességet. Aki azt képzeli, hogy ilyenkor csak el kell zárni a csapot, hogy a gond kivül van, és hatalmunk van a "kivül" felett, az istennek hiszi magát; ami a kisebb gond. A nagyobb meg az, hogy rá fog b_szni.

Előzmény: morte (410)