Na akkor ha más nem, én kifejtem a véleményemet...
Előrebocsátom, hogy a spinloop-ot NEM próbáltam beakasztva, és egy ideig még nem is szándékszom.
De...
Minden további nélkül ugorható beakasztva. Sőt, szerintem egyszerűbb is.
Nekem szintén szétesik az ugrásom, ha kiakasztom magam. Egyszerűen túl sokat tökölök, kiengedem a vitorlát, és túl hátra megy a súlypontom. Ennek egyenes következménye a túl kicsi ugrás és a sikertelenség.
Beakasztva bőven megvan a magasság, a vitorla simán behúzva marad, a vitorlaelőretolás meg nem annyira fontos, vagy amennyire kell annyira van is lehetőség. (gondoljátok el, egy beakasztott trapézos schleuder milyen könnyen pörgethető)
Miért nem gyakorlom mégis beakasztva?
Pszichológia...
- ha gáz van, itt tényleg nincs kiszállás
- egy menet közbeni blokkolás nagyon sérülésveszélyes, minden és mindenki törhet, szakadhat. Annyira meg nem vagyok elszánt, hogy biztos legyek abban, hogy nem blokkolok félúton.
" más meg nem szokott bőbeszédűen írni az ilyen dolgokról..."
Hát igen, mert más nem is nagyon tudja itt a fórumon (Ender Gábor még, szintén Rhodos-on, és Camberjack). Azt meg elég kényelmetlennek érzem, hogy már jó ideje csak pofázok róla, de még mindig fényévekre vagyok a sikertől (a spin loop ugye technikailag könnyű, sokkal egyszerűbb, mint egy jibe, legalábbis mindenhol ezt írják)