Simply Red Creative Commons License 2004.08.11 0 0 1595

A topok címe szerintem az, hogy "Mi a relativitáselmélet lényege?". Tehát a lényege, és nem a neve. A név lényegtelen.

 

Egyetlen tudományos elmélet sem örök érvényű. Minden elmélet számára eljön a vég. Ez persze nem úgy történik, hogy egy az egyben kidobják az ablakon. Kihámozzák belőle azt ami időtálló, és ezt beépítik egy új elméletbe. Az értelmezhetetlen részét pedig elfelejti az utókor.

 

A relativitáselmélet bigott hívei ezt nem hajlandók tudomásul venni. Félnek, hogy ha kiderül, hogy az elméletben valami nem stimmel, akkor ez az egésznek a végét jelenti. Pedig nem így van.

 

Az ilyen hozzászólásoknak csak a pszichológiájuk érdekes, de az nagyon. Miért van az, hogy papagáj módjára mindig ugyanazt ismételgeted? Ezren elmondták neked, hogy minden elmélet örökérvényű az érvényességi körén belül. Vagy te nem olvasol, csak írsz? Te beszélsz bigottságról?

 

A második idézett bekezdésedet (A relativitáselmélet bigott hívei ...) alá tudod támasztani valamivel? Ugyanis én semmi jelét nem látom annak, hogy ebben akár szemernyi igazság is lenne. Annak viszont igen, hogy te folyton állítasz, és semit sem indokolsz. Egy csomó kérdésre nem válaszoltál még. Nem is akarsz? Mert ha nem, akkor inkább hittérítőnek menjél.

Előzmény: magnum56 (1593)