takacsi Creative Commons License 2004.08.09 0 0 107642
Hihetelen, hogy Furulyás megkereste Matthaust.
Mindegy.

www.fradidrukker.hu

..."Az FSZSZ Elnöksége még a múlt hét péntekén jelezte Furulyás Jánosnak ill. Tepszics Ignácnak, hogy a szerdai (Tirana) meccsen történt rendbontással kapcsolatban meg szeretnénk velük osztani véleményünket a történteket illetően (különös tekintettel az állítólagos kitiltásokra).
Még aznap felhívott Tepszics kolléga akinek röviden elmondtam, milyen kifogásaink vannak a tapasztalt eljárásokkal kapcsolatban, ma pedig Furulyás telefonált, hogy még a nap folyamán találkozzunk a dolgok tisztázása végett.
Ez meg is történt ma kora délután a Fradiban, ahol közel másfél órás egyeztetést folytattunk. A beszélgetés jó hangulatú és korrekt volt.
Megtudtuk, hogy az Uefa ellenőr jelentésében szerepel a lelátói rendbontás (mint megtörtént és gyorsan befejeződött incidens), amelynek
következménye egy fegyelmi tárgyalás lesz, ám nagy valószínűség szerint vagy egyáltalán nem akarják, vagy csupán enyhén megbüntetni a Fradit. Tóth Csabáék kitiltásokat helyeztek kilátásba (rögtön a meccs másnapján), amelyen jelenleg ők nem is akarnak változtatni. Ám tudomásunk szerint olyan nevek is szerepelnek a fekete listán, amelyek gazdái - legjobb tudomásunk szerint - nem csináltak balhét, sőt a verekedők szétválasztására törekedtek.
Mindezek fényében jeleztük Furulyásnak, hogy részünkről a következő problémás pontokat javasoljuk megfontolásra:
- Csak bizonyos objektív tényezők fennállása esetén lehessen kitiltani szurkolókat a stadionból. (Megfelelő bizonyítás és kivizsgálás, ne egy értintett és/vagy elfogult személy döntse el önhatalmúlag a kitiltandók körét, stb.)
- Ebből kifolyólag aki nem csinált semmit, azt ne is tiltsák ki a pályáról a szerdai események kapcsán.
- A biztonságiak felelősségét is érdemes lenne megvizsgálni az ügyben.
- Aki bizonyíthatóan kirobbantotta a balhét (őt/őket valójában mindegyik - biztonsági ill. szurkolói - fél ismeri) teljes joggal kitilthatják, hiszen abban mindannyian egyetértünk, hogy aki a stadionban balhét csinál(t), azt igenis felelősségre lehet és kell vonni.
- Felajánlottuk és egyben kértük is, hogy a végleges döntések meghozatala előtt ismét egyeztessünk, sőt, akár a biztonsági kamerák felvételeit együtt is megtekinthetjük az Rt. vezetésével ill. a biztonságért felelős személyekkel és azok alapján is beazonosíthatjuk, ki, mikor, mit csinált, ki és miért felelős.

Furulyás értette és megértette aggályainkat, abban maradtuk, hogy látja, ez nem egy fekete-fehér eset, amely további vizsgálatot igényel; az Uefa felé jelzik, a Fradi kivizsgálja az ügyet; amennyiben bármi fejlemény lesz a kérdésben azt jelzik nekünk; a közeljövőben pedig folytatjuk az egyeztetéseket.

Ami még lényeges: Furulyás jelezte, a kitiltások még valójában nem hivatalosak, a vizsgálatot szerdáig nem fogják (mert effektive nem tudják lefolytatni), de 16-ig szeretnék lezárni a dolgot.

Röviden ennyi.

Bízom benne, hogy ez a pozitív hozzáállás a Klub részéről a későbbiekben is meg fog maradni ill. nyilvánulni, és közösen, együttműködve tudjuk a vitás helyzeteket tisztázni...."



Előzmény: Ferencváros_29 (107640)