takacsi Creative Commons License 2004.08.09 0 0 107639
NS

"Durva fogadtatás Kispesten

K. Z.

NS, 2004-08-09

A korábbi kispesti futballista mosolyogva próbált reagálni a helyzetre, ám érthető módon ez igen kényszeredettre sikerült. Hrutka Jánost azért várták ilyen nagy felzúdulással a kispestiek, mert a meccs előtt elterjedt a hír, hogy a csapatban a védő feljelentése nyomán nem játszhatnak az újonnan igazolt futballisták.
"Szó sincs arról, hogy én pénteken feljelentettem volna a Honvédot - mondta Hrutka János a Kispest-DVSC (1-2) mérkőzés másnapján. - Már több mint egyéves a kft. tartozása, ami a kamatokkal együtt a hárommillió forintot is meghaladta. Mindezt már tavaly jeleztem a ligának, és az MLL kimondta, hogy amíg nem fizet ki a Kispest, nem igazolhat új futballistát."
Pedig az ominózus eset óta már lefutott két átigazolási szezon is, mégis szerződtethetett új játékosokat a csapat - merthogy Hrutka János nem akart galibát, mindig elállt a vitától.

A lelátón üldögélô Hrutka János a termetes biztonságiaknak is elmondta, hogy nem ellensége a Honvédnak
"Folyamatos egyeztetések után többször is biztosítottnak láttam, hogy megkapom a pénzem, így nem szóltam a ligának a tartozás fennállásáról - folytatta Hrutka János. - Megjegyzem, már abba is belementem, hogy a hárommillió forint helyett másfél milliót kapjak, de azt már tényleg szeretném megkapni. Azt hiszem, tisztességes voltam eddig a Honvéddal szemben, így a klub is lehetne velem szemben az. Amikor a nyitány előtt megkerestek a liga illetékesei, hogy van-e még követelésem, akkor az igazságnak megfelelően igennel válaszoltam, és így automatikusan életbe lépett a Honvéd kizárása az átigazolásból. Többször is beszéltem szombaton a kispestiekkel, ők nem mondták, hogy mi is vár majd rám a meccsen, ahová mindenképpen ki akartam menni, hiszen a Honvéd és a DVSC egyaránt ad játékosokat a válogatott keretbe. Nem esett jól a fogadtatás, de megértem a szurkolókat, hiszen nekik a Kispest az első, és én a szemükben a jelek szerint a Honvédnak akarok rosszat. Ez viszont nem igaz, én is szeretem a csapatot, ám ez az összeg jár nekem. Kiss Zsolt nagyon korrektül, igazi úriember módjára látott bennünket vendégül Lothar Matthäusszal, ugyanakkor nem értem a másik tulajdonost, aki meglátott, és németül »raus!«, azaz magyarul »kifele!« felkiáltással »üdvözölt«."
Azt a kispestiek is elismerik, hogy tartoznak Hrutka Jánosnak.
"Valóban jogos Hrutka János követelése, szeretnénk is őt kifizetni - mondta Kiss Zsolt. - Én azonban úgy tudom, hogy semmilyen megkeresés nem volt a ligából, és hogy a korábbi játékos saját maga szólt, hogy mi a helyzet, és így a jóvoltából nagyon rosszul jártunk a Debrecen ellen. Pierro Pini valóban nagyon mérges volt rá, de hogy ilyeneket kiabált volna, azt nem hiszem, mert egy szót sem beszél németül… A szurkolók reakciója pedig elfogadható ebben az esetben, bár én is jobban örültem volna a »Hajrá, Kispest!« kiáltásoknak. Mindenkinek rosszkor jött ez az ügy, igyekszünk mihamarabb megoldani."
Bízzunk benne, sikerül, bár a Honvédnak így is akad elég kiadása: a kft. negyvenhat személyes gépet bérelt a lengyelországi UEFA-kupa-meccsre, amelyért viszont igen sokat kell kifizetni, így az útra szurkolók is jelentkezhetnek. A 150 ezer forintos ár nemcsak az útiköltséget és a belépőt foglalja magában, hanem mindenki kap egy egész éves Honvéd-bérletet is. "


Előzmény: Ferencváros_29 (107636)