1. hengerfej leszed, ha nem tul vallas a henger, akkor egyel nagyobb gyuru belecsiszol, hengerfej vissza uj tomitessel. Esetleg uj hajtokarcsapagyak.
Kezdd ezzel. Annyi módosítással, hogy mikor lent van a hengerfej, akkor ki kéne szedni az összes dugót, és furatmikrométerrel megmérni a lyukat tetején-közepén alján, főtengellyel párhuzamosan és merőlegesen is. Érdemes egy gépkönyvből kilvasni, mit tart a gyár túlzott kopásnak...
(Lyukmikrométer hiányában kell egy rutinos öreg szaki, aki megmozgatja a dugót a lukban, hosszan vakargatja a fejét, aztán eldönti hogy mi legyen. :)
Ha túl nagy a kopás, akkor csak a sz@rt pofozza a dolgozó a gyűrűzéssel, mert a kóválygó, támolygó dugattyú miatt pillanatok alatt (pár ezer km) el fog kopni az új gyűrű is. Ha ez a helyzet - akkor nix vakarózen: hengerfúrás, főtengely köszörülés-csapágyazás, új dugók, csókolom. Tehát a 2. verzió; én viszont felújíttatnám a hengerfejet is ebből az alkalomból. (20-25 ezer pluszban új szelepekkel, szelepszár-szimmeringekkel, szelepvezetőkkel.)
Perselyezés, 3. verzió: én nem szeretem. Az a gond vele, hogy a persely anyaga és megmunkálása nem szokott az igazi lenni. Vagyis nem a gyűrűid fognak jó hamar elkopni, hanem a henger fala.