micu
innen folytatva a vitat. szerinted ki alkalmasabb az auto vezetesere a ferfiak vagy a nok? a ferfiak szerint a nok kevesbbe alkalmasak es hivatkoznak hagyomanyra es genetikara az objektiv meresek szerint a nok jobb vezetok. legalabbis a technikai reszt illetoen es kevesebb balesetet okoznak. vagy a ferfiak udvariasabbak veluk.
nem hiszem hogy a gyerekvallalasban a noi munkabaallas akadaly lenne, hiszen a gyereknevelesben, ilyen munkahianyos tarsadalomban, barki tud segiteni. mi ovodakban nottunk fel, vegul is nem hiszem hogy sokkal rosszabb volt a gyerekkorunk mint ha anyank mellett nottunk volna fel. de az a baj ezeknel a kerdeseknel hogy mindenre van/lehet pelda.
arra is hogy az osember dogevo volt, arra is hogy nem volt az. engem meglepett hogy a ciganyok ma is sokszor dogevok es ha a dogot eleeg sokaig fozik akkor nincs karos hatasa az emberi szervezetre. azt hiszem az osi tarsadalmakban mindenre akad(hat) pelda. hiszen emberevok is voltunk es nagyon sokaig voltunk/lehettunk emberevok. lehet hogy az a termeszetes. akkor folytassuk a gyakorlatot vagy valtozzunk?
kerdes az is hogy a gyerekek tomegtermelese milyen problemat okozna? tehat ha a gyerekeket orokbe lehetne fogadni olyanoktol akik hivatasszeruen szulik oket? azt hiszem hogy az ember megszeretne nagyon hamar azt a gyereket is aki nem ver szerint szarmazik tole. ez talan siman hozzaszokas kerdese. hiszen haziallataink is vannak es nem vagyunk olyan kenyesek a pedigrejukre. en soha nem lattam akkora kulonbseget a sajat gyerek vagy a mas gyerek kozott. sot sokszor pozitiv iranyban volt ez a kulonbseg. a genetika fejlodesevel nagyon sokan bele fognak nyulni leendo gyerekuk kulsejebe, egeszsegebe talaan meeg jellemebe is. tudom hogy ezt MOST eliteljuk. de annyi minden van ma amit regen eliteltunk. hogy most jobb vagy regen volt jobb? ez meg minosites.