kíváncsi_ Creative Commons License 2004.08.06 0 0 1546

windy12

coolmann 

Köszi a segítségeteket. 

Eszerint nincs értelme -5fok alatt erőltetni a működtetést, habár coolmann említi a téliesítést. Erről esetleg pár szót, hogy tisztában legyek vele mit is takar.

A szűrőről esetleg még annyit, hogy konkrétan az adott géphez mit keressek, és Budapesten ha tudnátok egy címet. Ja! a hűtés-fűtés miatt megforduló gázáramlás nem probléma a szűrőnek?

A vákumozást kipróbáltam egy kb 10m hosszú 10mm-es belső átmérjű vastagfalú átlátszó műanyag csövön, amit belül előzőleg benedvesítettem. A jelenség érdekes volt. (nekem legalábbis)

A nyomás gyorsan lecsökkent 15-20 mbar közé. A cső a vízcseppes helyeken határozottan lehült, majd kb 25 perc múlva csak a vízcsepek teljes elpárolgása után folytatódott a nyomásesés.

A tapasztalatok alapján a következőre gondoltam mivel megfelelő tisztaságú nitrogénem nincs.

A beltériből kiszívom a levegőt, megvárom amíg a nyomás lecsökken 1 mbar alá.

A szivattyúhoz menő tömlőt elzárom, majd a kültériből egy kis gázt beengedek a beltéri felé úgy 30 mbar-ig. A  szivattyút rányitom, és ismét leszívom 1 mbar alá. Majd a 30mbar-os feltöltést és az 1 mbar alá leszívást megismétlem.

(ha jól számolom így a beltériben az idegen gázok és gőzök aránya az R20 hoz képest kevesebb mint egymilliomod részrére csökken, miközben az R20-ból csak néhány köbcentinyi normál állapotú gáz kerül ki a szabadba)

Úgy gondolom, hogy ezzel a megoldással alaposan kiszárítom, és eltávolítok minden idegen gázt a rendszerből.

Ha mégis kifogásolható a módszer, akkor elfogadok bármilyen tanácsot, még azt is, hogy hívjak szerelőt. Szeretném ha hosszú éveken keresztül üzemelne. 

 

Előzmény: windy12 (1541)