Bernardo_Cellini Creative Commons License 2004.08.04 0 0 228

Üdv mindenkinek.

 

Kletta: Nagyon szívesen. Most hirtelen nem találom a kazettát, de amennyire emlékszem, csak "beszippantja" volt. Megnézem majd.

 

Arkana metró, ez nagyon jó...:D Mellesleg én is tudom, hogy a "fédération" az nem igazán személy. Sajnos kicsit zagyva lett az a hozzászólás. Úgy értettem, hogy magyarul valószínűleg könnyebben lehetett az igazgató személyére találni egy megfelelően vicces (erről lejjebb) mozaikszót, de a "Fédération Piratique" (bocs, ha rosszul írtam) akkor is "Kalózliga" vagy valami olyasmi.

"asszem, az árkádiai gyerekeknek nemcsak addig volt tilos belépniük a múzeumba" - ezzel nem igazán értem, mire célzol.

Szerintem tök jó hogy a kákán is csomót keresel, mert legalább tisztázódnak a dolgok. Na mindegy...

 

Nem tudom mi lehet a Grand Partenaire, szerintem jó a Nagy Játékos.

 

Kalóziedológia: csak azért se' ugrom át!! :) Szóval tökéletesen egyetértek, hogy a kalózok (néhány jelenet kivételével) hangulatrombolóak. Abban is igazad van, hogy idegesítő a kalózok "Tom és Jerry-szerűsége". Én csak azt mondtam, hogy mikor kicsi voltam nem zavart, sőt, nem is tűnt fel. Bikk és Bakk ugyan rajzfilm-szerűbb (már ha lehet ilyet mondani egy rajzfilmmel kapcsolatban), de messze nem annyira mint pl. Maxigáz. A szerencsétlenségről pedig: ezzel megfogtál. Most hogy mondod, teljesen logikus, hogy ha az ellenség gyenge és erőtlen, sőt komikus, akkor a pozitív hősökkel kevésbé lehet azonosulni. De általában Spartakusék is nevetnek rajtuk, ráadásul mindig (elég könnyen) kiszabadulnak. A kalózokban szvsz. nem a minőségük, hanem a mennyiségük az ijesztő.

Én úgy érzem, mintha azért tudnának az együttérző, komoly Arkanáék olyan könnyedén nevetni "a magasan repülő Shagshagból" kieső kalózokon, mert valahol ők is rajzfilmfiguráknak tekintik őket. Mintha ők egyfajta "meta-rajzfilmfigurák" lennének. De azt hiszem ennyit az alkotók sem foglalkoztak ezzel a problémával... Ezzel együtt nagyon is igazad van és nem vagy finnyás csak meglepően érzékeny (ez nem feltétlenül pozitív, mindenesetre én annak szántam).  Én kedvelem a kalózos részeket is, de csak noszalgiából.

 

Tényleg, neked melyik a kedvenc részed?

 

scurty: Ha minden kötél szakad, fölrakhatod a gépemre is őszig az oldalt, csak nem tudom hogy kell HTTP szervert csinálni, de hely van és egész nap be van kapcsolva.

 

levees: alig várom már azt a részt... tök jó lenne.

 

mindenki: nem tudná valaki megmondani hogy esetleg lehetne-e kezdeni valamit az utolsó rész hangjával? Előre is kösz.

 

Bernardo Cellini

 

Előzmény: Kletta (227)