messengerina Creative Commons License 2004.08.04 0 0 17

A Kerékpáros Topik 2.0-ban már volt erről szó.

Valahol mindenkinek igaza van.

A szigorítással a normális bringásokat büntetik (magam is annak vallom magam és simán feltekerek a hegyre, engem a Fogas ebből a szempontból nem érdekel), de szvsz azokat a kis p*cs*ket (sajna ezt kell írjam), akik miatt az intézkedés történik/történt fogja legkevésbé érdekelni a dolog. Sajna többször találkoztam "nagyarcú" 13-18 éves korosztállyal a Fogason (gyalogosként) és sajnos elenyésző részük állt normálisan a közlekedéshez. Tudjátok, ha őket nézem, az én zsebemben is kinyílik a bicska. De igenis vannak normális júzerek... és ezt sem szabadna figyelmen kívül hagyni.

 

Amúgy pedig: valszeg mindenki magasról letojja mi mit akarunk. "Bizonyára" van vmi nyomós oka az intézkedésnek. Ezen pörögni nem tudom mennyire érdemes... :-///

 

 

Más.  Kijelölt terep az erdőkben nemigen van, ez alól kivétel a Pilis, de ott is nagy csatározások, egyezkedések árán ment bele a DINPI és/vagy az erdészet ebbe az egész témába. Van erdőtörvény, a szerint nem lehetne egyáltalán bringázni az erdőkben. A DunaMaratonra (mely bringás rendezvény, kb 1500 fő indult rajta) meghívtak egy környezetvédő főakárkit (most nem jut eszembe pontosan, de a KT2.0-ban le volt írva ki volt), akinek megmutatták, hogy az erdei utak szabályos használatával nem megy tönkre az erdő. Annál inkább tönkrevágják az erdészeti gépek és a motorosok... :-( Sajnos ez van.

 

További balesetmentes közlekedést és szép nyarat mindenkinek!