Szellőke Creative Commons License 2004.08.04 0 0 17

Szia Bambusz,

 

nálunk is hasonló történet zajlott mostanában, szépen beázott a tavaly épített pincénk, ami beton pincefalazóval volt rakva, Villas EG4 F/K val egy rétegben szigetelve és kívülre beton 10-es váaslzfaltégla a szigetelés védelmére.

Ja és mindez 2,5 m mélyen a föld alatt, angolaknákkal súlyosbítva.

 

A megoldás a következő lett:

 

Kiásták 60 cm szélességben a szigeteléstartó fal mellett a földet.. 2-3 napig száradt magától.

Dörken felületszivárgó lemezt (fekete, pattanásos műanyag 500 Ft/m2), nekitámasztották a pincefalnak. Dréncsövet beletekertek geotextilbe (ez is elég olcsó cucc) az aljára fektették a gödörnek. A gödröt kibélelték geotextillel és beleborítottak egy fél kocsi nagyszemű kavicsot. Kész volt.

 

A szakik szerint ennek a megoldásnak a lényege, hogy a lemez levezeti a szutyit a gödör aljára, ott belemegy a kosztól védett dréncsőbe, ami elfolyatja. A kavics mivel lukacsos váztalaj, engedi kiszáradni a falat és nem pang mellette a víz. Nálunk a pangás okozta a problémát, mivel a nagy zuhék utáni 2. napon jelent meg a falon belül a nedvesség.

Remélem segítettem. Olyan piszok egyszerűnek tűnt a történet, amit itt egy hét alatt lezavartak, hogy házilag szerintem simán megy, el se lehet rontani.

Előzmény: bambuszgyökér (9)