Kcsita Creative Commons License 2004.08.03 0 0 105986

Bajevski: Nemzetközileg ismert csapathoz akartam szerzõdni
[2004-08-03 17:24]

Alekszandar Bajevski Siófokról igazolt hozzánk. A 25 éves, négyszeres macedón válogatott csatár hazája nemzeti tizenegyében eddig egyszer bizonyult eredményesnek a felnõtt együttesben.
- FTC.hu -

Elõtte több mint két éven át az U21-es gárdának volt csapatkapitánya. Bajevski Siófokról igazolt hozzánk, de korábban Magyarországon játszott Gyõrben is.
- Miért választottad a Ferencvárost?
- Nemzetközileg ismert csapathoz akartam szerzõdni. A válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, hogy a világbajnoki selejtezõkön csak azokra számít, akik olyan együttesekben játszanak, melyek érdekeltek az európai kupaküzdelmekben is. A Fradi ráadásul a Bajnokok Ligájában indul, ez külön óriási vonzerõt jelnetett.
- Ellenfélként már megismerhetted a Ferencvárost. Mit tudsz klubunkról?
- Nemcsak játszottam a Fradi ellen, hanem a Gyõr színeiben az Üllõi úton két gólt is szereztem, ennek ellenére akkori csapatom 5-2-re kikapott. Mielõtt aláírtam volna, beszéltem a szövetségi kapitánnyal, aki azt mondta, hogy a Fradit nagyon jó választásnak tartja, mert szerinte itt óriási lehetõségem van a fejlõdésre.
- Mik a céljaid a Fradiban, illetve a válogatottban?
- A macedón válogatott nagyon nehéz selejtezõ csoportba került, hiszen a hollandokkal és a csehekkel is találkozunk majd. A verhetõ ellenfeleket szeretnénk legyõzni, a nagyokat pedig megszorítani. Az elsõ selejtezõn Észtországgal találkozunk, ellenük például nyernünk kell. A Ferencvárossal szemben mindig a gyõzelem és a látványos játék az elvárás. Szeretem a komoly kihívásokat, mindent megteszek azért, hogy állandó helyem legyen a kezdõcsapatban. Tisztában vagyok azzal, hogy ezt gólokkal tudom a legkönnyebben elérni.