bambuszgyökér Creative Commons License 2004.08.03 0 0 9
Sziasztok!


Tavaly nyár végén költöztünk egy kb 20 éves családi házba. A pince fala téglából van rakva, ilyet sem láttam még, de a tulaj megnyugtatott, hogy nem ázik be. Nos, annyira nem ázik be, hogy egy nagyon nagy eső után szó szerint pocsolya van a pinceben. Szerencsére a ház fele alatt van csak pince, 1m mélyen van a fölbe sűlyesztve az egész, így csupán 15-18nm felületet kell szigetelnem. Tervem a következő:
-Kiásom, 2-3m részletekben az oldalát az alapig, vagy kicsit lejjebb.
-Disznópőrzsólővel kissé kiszárítom.
-Cementhabarccsal kijavítom a nagyobb egyenetlenségeket.
-Bonobit S bitumenes kencével szépen átkenem az egészet.
-Bitumenes szigetelőlemezt teszek még erre is, típust még nem tudok, de hogy nem papír lesz a hordozója, az tuti, mert arról csak rosszat olvastam.
-Erre a föld, kavicsok elleni mechanikus védelem miatt kell egy keményebb réteg. Itt két dolgot mondanak, egyik a keményebb nikecell hungarocell, a kék színű, amivel a lábazatokat szokták csinálni, vagy felrakom kisméretű téglával az egészet, ez hosszabb távon tutibbnak tűnik.

Van az elgondolásomban durva hiba, esetleg hogyan lehetne korrektebbül megcsinálni?

Ja, szakira nincs pénzem, eddíg is mindent magam csináltam, plusz havi 80 rugó a törlesztőrészlet a kéróra... Pláne a szaki lehet, h ért hozzá, de maximum magának csinálja meg tisztességgel, másnak nem. :)


Előre is thx a segedelmet. :)