Greenie Creative Commons License 2004.08.02 0 0 105815
A tehetségek közül Huszti Szabolcs nem annyira trükkjeiről, mint inkább szívós futballjáról lehet ismert, ellenben a Galatasaraytól viszszatérő Tőzsér Dániel hamar belophatja magát a szurkolók szívébe.
Tőzsér Dánie, és Horváth Claudiu. A két név jelenleg még nem sokat mond a Ferencváros szurkolóinak, de néhány éven belül ők lehetnek az új kedvencek az Üllői úton. A Nagyváradról származó Horváth Claudiu az előző bajnoki évadot a német Energie Cottbus csapatánál töltötte, a kövekezőt pedig minden bizonynyal a Ferencvárosnál kezdheti. A fiatal játékos - szeptemberben lesz 18 éves - teljesítménye elnyerte a szakvezetők tetszését, és a ballal, jobbal egyformán jól lövő támadó várhatóan a napokban aláírja a szerződését a zöld-fehérekhez.

Tôzsér Dániel (elöl) az edzéseken rendre megnyeri a csatákat a védôk ellen (Fotó: Meggyesi Bálint)
A napokban megjelent újságcikkek után már valamivel ismertebb Tőzsér Dániel hivatalosan is a Ferencváros játékosának tekintheti magát, hiszen ő és a klubvezetőség mindenben megállapodott, csupán az aláírás hiányzik a szerződésről. A török Galatasaraytól Magyarországra visszatérő, 19 esztendős, ballábas támadó középpályás 2002. augusztus 18-án az Újpest ellen lépett pályára először első osztályú mérkőzésen, és annak ellenére, hogy mindenki nagy tehetségnek tartotta, többet nem játszott a DVSC-MegaForce csapatában.
- A debreceni vezetők hosszú távú profiszerződést szerettek volna aláíratni velem, ám mert ez, kis túlzással mondva, amatőrfeltételeket biztosított, így nem fogadtam el, ezután pedig visszakerültem a Loki ificsapatához - mondta Tőzsér Dániel. - Ennek ellenére Szentes Lázárral korrekt volt a viszonyom, és mind a Lokira, mind a városra jó érzésekkel gondolok vissza.
- Tán nem véletlenül, hiszen Debrecenből került a török Galatasarayhoz, ahol csupán egy évig profiskodott. Miért is tért most haza?
- Az edző, Gheorghe Hagi közölte, az eredménykényszer miatt az idén sem kaphatok komoly lehetőséget. A másik indok, hogy a klub sem fizetett rendesen, ezért felbontottuk a szerződést. Voltak ajánlataim külföldről, azok végül nem realizálódtak, itthonról pedig csak a Fradi keresett, és így végül kettő plusz egy évre a zöld-fehérekhez szerződöm.
- A törököknél csak a tartalékok között szerepelt, ám rendszeresen együtt edzett a profikeret tagjaival. Nem érzi úgy, hogy meghátrált, és visszalépés az, hogy Magyarországra igazolt?
- Azért a magyar bajnokság erősebb a török tartalékbajnokságnál, így ha itthon lehetőséghez jutok, csak jobban járhatok, ráadásul a nemzetközi kupában is bizonyíthatok. Természetesen ha jól játszom, akkor a későbbiekben szívesen futballoznék újra külföldön.
- Debrecenben többen is Sándor Tamás utódjának kiáltották ki, a Ferencvárosnál pedig Gera Zoltán távozása után, sokak szerint, önre vár az ügyeletes sztár szerepe. Mekkora terhet jelent önnek, hogy ilyen várakozásnak kell megfelelnie?
- Nem teher… Jólesik, hogy ilyen kiváló játékosokhoz hasonlítanak, de még sokat kell fejlődnöm, hogy elérjem az ő szintjüket. Az elvárások pedig egyáltalán nem nyomasztanak. Remélem, a Fradiban lesz is lehetőségem ezt bizonyítani…