windy12 Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1483

Hollo

 

Ha tudsz szerezni 1800 forintos konzolt, akkor akár százas tételben is vevők vagyunk rá. Természetesen nem valami gagyi házilag összetaknyolt és lekent érdekel, hanem jó minőségű, műbizonylatos. Mi nagytételben 3000forint+Áfa-ért vesszük de ez legalább könnyen szerelhető, és ha történetesen öt év múlva elenged a hegesztés és a kilencedikről ráesik a kültéri egység egy parkoló autóra (neaggyisten valakire) akkor a műbizonylattal igazolható, hogy nem voltunk gondatlanok, és nem szart raktunk fel..  Ja, és természetesen cégünknél a konzol ára benne van a telepítés árában, csakúgy mint a jó minőségű rézcső, az UV-álló szigetelés, stb.

A rézcsőre visszatérve : a klímás szaki, aki kicsit is ad magára, az nem kitolásból nem rakja fel a gyárilag mellékelt rézcsövet, hiszen igazából saját magával tolna így ki, hanem azért mert a "szerelési csomag" - ban mellékelt csövek semire nem jók. Nagyon vékony a falvastagságuk, könnyen megtörnek, peremezéskor nagyon elvékonyodnak, könnyen leszakad a hollandi. Nekünk történetesen kb. egy mázsa felhasználatlan rézcső gyűlt ebben a szezonban össze, és nyár végén a színesfém telepre fogjuk vinni. Ha jól belegondolsz, abban az esetben ha ezt fel lehetne használni, akkor miért pazarolnánk el? Egy méter 12-es rézcső ára 600 forint körül van, míg súlyra jó ha van húsz deka: a MÉH ad érte vagy 50 forintot.

Ja, és a klímagyártók NEM mellékelnek rézcsövet a készülékek mellé (aklímagyártókon értem az igazi gyártókat, nem a noname-ket)

 

Előzmény: holló (1482)