viricsi Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1471

Kedves töky11 !

 

A noname kategóriában egyetértenék az előttem szóló windy12-vel,nincs még elegendő tapasztalat,még mennek a gépek,igen kevés a meghibásodás is.

A régebbi márkás gépek az én tapasztalatom szerint(a főmunkahelyemen rengeteg split gép is üzemel) 10-15 évet is nagyobb gond nélkül elmennek a gépek.Azért írom,hogy nagyobb gond nélkül,mert ilyen magas üzemidő,időjárási körülmények közt,rendszeres(évi 1-2)karbantartás mellett is van néhány elhasználódó alkatrész.A kültéri ventillátor motorja szokott csapágyasra menni,ill.a csőhéjak  napsugárzás hatására elöregednek,elporladnak.A ma árusított nagy márkákról pedig csak tíz év múlva lesz érdemes beszélgetni.

 

holló

 

Ha gonosz lennék,azt írnám,barkácsoljatok csak nyugodtan otthon.

Akkor nekünk nem kell a felszerelés felelősségét,garanciáját felvállalnunk,de szinte biztos,hogy a szerelési hibák kijavítása hosszú időre munát fog adni,nekünk a jövőben.

Elvileg az autógumit is fel tudod otthon szerelni a felnire,mégis szerelőhöz viszed,mert otthon nem tudod kicentirozni,ráadásul nincs is hozzá megfelelő szerszámod.Ilyen a klímaszerelés is.

De  a magyar embernem tud más kárából tanulni,csak a sajátján.Közben ad az ózonpajzsnak is egy két pofont.Nem véletlenül szakma a klímaszerelés.Több kell oda egy villáskulcsnál és némi önbizalomnál.

 

Üdv: viricsi

Előzmény: töky11 (1466)