Papák az Gázlón
Úgy látszik a gázlós papacsapatból én ébredtem elsőnek. Összefoglalom a tegnapi 137 km-t:
Istyu, János, Solymi meg én már péntek este lementünk Veszprémbe, ahol egy egyetemi koliban aludtunk. Előtte azért betermeltük a Jancsi által előállított spaghetti alla carbonara et Jancsi típusú abrakot. Külön megtiszteltetés volt, hogy gesztusként nem spagetti-, hanem
csigatésztából készült. Ennek örömére - és a nyugodt alvás érdekében - leöblítettük egy üveg fehér borral. (Ha a többiek majd azt írják, hogy ők nem is ittak belőle, ne higgyetek nekik! Hukk!)
Reggel fél nyoc körül neveztünk, és kiegészültünk
maci és
mike sporikkal, akik nagyon jó útitársaknak bizonyultak egész úton. Nem ágáltak (sőt) egy kis marhapörkölt vagy sörözés ellen, és nem is akartak bennünket megszakítani. Ezúton külön köszönet az általam nem ismert, de szaktekintélynek mondott
Olivérnek, aki Lászlójánost rendeletileg "lekorlátozta" 155 hbpm-re, így (többnyire) lépést tudtunk vele tartani.
Az idő kegyes volt, (végig napsütés) néhol egy kis dagonya, de nem vészes. Szépen haladtunk a gyönyörű vidéken. A szervező HBSE nagyon jó itinert adott, azért néha találkoztunk vakvágányról visszafordult bringásokkal. Merthogy
jelöléssel nem sokszor találkoztunk. (Vagy csak én nem láttam, a vaksi szememmel.)
Szóval tekertünk, meg másztunk, meg izzadtunk, szép tájakon. Ennyi. Jó buli volt, kb.
11 óránkat vette igénybe. Este még beugrottunk egy halászcsárdába, és teli hassal, elpilledve indultunk hazafelé. Jövőre is jövök.
aws: lényegtelen
dst: 137-et mondtak
szint: tűréshatáron
fogyasztás: Volt!