viricsi Creative Commons License 2004.07.27 0 0 1419

Kedves gergo9 !

 

Nem szeretném nagyon részletezni a gázhiány kérdését,mert oldalakat venne igénybe a magyarázat. A lényeg: Az adagolód semmiképp nincs veszélyben.A gázhiány,ahogy korábban is írtam,ha csekély mértékű,akkor lecsökken az elpárolgási hőmérséklet,ha nagyobb mértékű,akkor valóban elégtelen lesz a hűtés.Az egész folyamatot úgy képzeld el, mint a vízcsapodat otthon.A csapot pont annyira nyitod ki,hogy a mosdód lefolyója ugyannannyi vizet képes elvezetni,mint amennyi a csapból kifolyik.Ha valamiért csökken a befolyó vízmennyiség akkor a lefolyó kevesebb vizet vezet el,ám ez még mindig elegendő pl. a mosáshoz.Ha azonban a befolyó víz jelentősen lecsökken,azzal már nem lehet érdemi munkát végezni.Nagyjából így néz ki a dolog,természetesen nem a fizikai oldalát nézve,csak az érthetőség kedvéért írtam így.

Tehát,amíg van elegendő gáz a rendszerben,addig az adagoló határozza meg az elpárolgási hőmérsékletet,ha nincs elegendő gáz, akkor a rendszerben lévő gáz mennyiségétől függ a működés.

Remélem valamennyire érthető voltam,de azt hiszem kár ilyen mélységig belemenni a dolgokba,az átlagpolgárnak nincs ezekre az infókra szüksége.

 

 

Bys és BBabi !

 

Ha elolvasnátok Oriza Triznyak levelét,rájönnétek hogy ő nem egy 60-as lyukat akar fúrni,hanem egy komplett ablakklíma helyét.

 

 

Üdvözlettel: viricsi

Előzmény: gergo9 (1400)