vomit Creative Commons License 2004.07.24 0 0 22205
elf
koszi, hogy erdemben tudunk ertekezni. :-)
van ket kicsit hulladek elosztom, az egyik eredetileg megszakitos P6, csak utolag az uj stilusaban megvagtak a csapos tengelyt, a masik az altalad szidott hallos Lucas. egyiket sem akarom uzemeltetni, csak mintanak van.
ahogy figyeltem, a pre 76-os regi eloszton a fogaskerek rovid, es a belsejeben apa-anya csapolassal az eloszto osszekapcsolodik az olajszivattyuval. kesobb a post 76 elso fedelben az olajszivattyu csapolasat megforditottak, a szelesebb fogaskerekek tobb olajat tolnak, a hajtast meg a fogaskerek nyulvanya viszi at.
viszont szerintem a vagott olajcsatorna pont forditva, lefele hajtja az olajat, at az also siklocsapagyon.
eleg jo kozeli kepeket hoz errol is a brit RPI oldala, amikor a Mallory atalakitas nyugjeit mutatja
http://www.rpiv8.com/faq-mall.htm

azt nem tudom viszont, hogy ezen a kepen

miert fenyes az also fele a fogaskereknek. letezhet olyan timing cover, ahol valamiben benne forog a fogaskerek? nekem csak lotyogosen kapcsolodo hosszu fogaskerekem van (2x), koszi hogy mondod, hogy egybedarab is letezik.

amit kesziteni akarok, az nagyon nagy dobas volna, de tovabbra sem akarom elkiabalni, mert sokat kell meg kuszkodni, hogy ra lehessen dugni egy roverre. pl. a fogaskerekbol alighanem mindenki kenytelen lesz atteni a sajatjat, de akkor meg a tengelyen levo lyuk lehet nem fog stimmelni :-O de ha nagyon bejon, akkor ezt is lehet gyartatni.
a gyujtasban az okossag: utemenkent ellenorzott es egyuttal korrigalt, nehany szogpercnyi pontossagu szikra (most minden megoldas legjobb esetben max. par fokos pontossagot tud). ja, es nincsenek draga kulso szenzorok (homerseklet, terheles, kopogas, TDC), csak ami az eloszto helyett egyutt forog a motorral.
hidegen, melegen, hegynek fel, LPG-n és vépóver benzinen megis mindig a lehetseges maxot nyomja. kozben a motor 1 doccenes nelkul jar, meg elfikalo kompresszio vagy nem jaro henger mellett is. szoval ha megvan az adapter, az eredmeny megtekintoi kozott erdekes fejekre szamitok :-)

Előzmény: elf (22188)