Fine Tune Creative Commons License 2004.07.23 0 0 121

Nem írok hosszan, nem értem miért jelent problémát értelmezni.

 

1. "de fogsz te még szeretni volt ellenzékieket, mai eszdéeszeseket, csak el kell patkolniuk" 

 

Feltéve, hogy haláluk előtt Erdélyt visszacsatolják:)

 

2. "Krassóra egy szóval nem mondtam rosszat."

 

Akár mondhatsz is, ha olyan, van itt elég manus aki kijavít. TOvábbá ugyan miért kellene mindenkinek ugyanazzal a szemüveggel néznie Krassót.

 

3. "marxista szocialista és forradalmár vala"

 

Ezzel még akkor is elvitatkoznék, ha egy időben Krassó maga állította ezt. Azt el tudom képzelni, hogy ellenzékisége elején valóban (ezzel nagyon nem lenne egyedül) azt hihette, hogy nem az eszmével, hanem a megvalósítással van baj.  Okos ember lévén azonban hamar felismerhette, hogy magával a marxizmussal van az alapvető probléma.  Ezt segítette, hogy a komcsik szemében bármilyen forradalmár kriminológiai kategória volt, feltéve, hogy a szovjetek nem álltak mögötte.  A lényegen különben nem változtat, Krassó nem harcos marxistaként ismert

 

4. "Ők voltak azok, akiknek eszméivel a demokratikus ellenzék ugyan nem értett egyet"

 

Ez egy marhaság, Krassó legfeljebb mai SZDSZ-es szemmel nem volt része a "demokratikus" ellenzéknek. Miért kellene egy demokratikus ellenzéknek homogénnek lennie? Én speciel részénel tekintettem.

 

5."Krassó nem volt toleráncs az antiszemitizmussal szemben."

 

Senki nem állította ennek ellenkezőjét. Én pusztán azt jegyeztem meg, hogy a ballib média "szokásos" eljárását követően feltehetően nácit faragtak volna belőle. Magyarul hazudtak volna Krassót illetően.  

 

 

 

 

 

 

Előzmény: edice petlice (112)