windy12 Creative Commons License 2004.07.22 0 0 1291

Egy ember

 

Szerintem megkereshetsz bármikor, akár most is, elmondod az igényeidet, meg hogy mennyit szánsz rá, aztán egyeztetjük a lehetőségekkel, és akkor lehet hogy nem kell megvárnod a nyár végét sem. Az viszont lehet, hogy tényleg lesz pár cég, amelyik meg akar majd szabadulni a beragadt klímáitól, és akkor lehet, hogy olcsóbb lesz.

 

 

Ericeria

 

A kompresszor nem áll le, vagy a beltéri egység ventillátora? Mert, ha a második, akkor az így normális, a készülékek 90 százaléka ilyen. Ha a kompresszor nem áll le az baj, meg kell nézetni a garanciális szervízzel.

 

Mr Baker

 

Hát arra az igénybevételre ez a készülék teljesen alkalmatlan, ez háztartási alsókategóriás berendezés. Igazából érdemes egy kevés extraszolgáltatást nyújtó, de hosszú élettartamú, megbízható készüléket keresni. Ja, és természetesen velünk szereltesd  :)

 

Akoss

 

Vegyél pár méter rézcsövet, 10-es és 6-os kell (amit esetleg adnak hozzá, azt dobd el, mert nem ér semmit), hozzávaló szigetelést, pvc csövet a vízelvezetéshez, kábelcsatornát, a csövek elrejtéséhez. Tartókonzolt is vásárolj vagy csináltass, és rezgéscsillapítógumikat. Fúrd fel a falra a beltéri panelját, peremezd fel a csöveket, a hollandikkal kösd össze vele. Fúrd át a falat (kb 50-60-as lyuk kell ) told át a csöveket (vízcsövet is) meg a vezérlőkábelt. Kültéri egység konzolját erősítsd fel, majd rakd rá a készüléket. ismét peremezés, hollandi, vezérlés bekötése. A nyomásmérőt csatlakoztasd a szervízcsonkhoz, majd a vákumszivattyút is. Vákumold le, ereszd rá a gázt, indítsd be, és már kész is. Nem nagy titok ez.

 

Barnabas100

 

Egészen biztos, hogy nem fog jól működni, kár lenne egy ilyen jó kis gépet tönkretenni. Akik nálad voltak és felmérték, nos nem ők fizették ki a készüléket, viszont a telepítés ára, még akkor is, ha felelőtlen az ő zsebükbe jut.

 

Tara

 

A rendszeres karbantartással jelentősen meghosszabbítható a klíma élettartama. Nem árt komolyan venni. Ami fontos, hogy a karbantartás ne csak pecsételésből álljon, mert attól a gép még nem működik jobban. Kültéri takarítása (lehetőség szerint nagynyomású mosóval, ha nincs, légkompresszorral ), nyomásellenőrzés, áramfelvételellenőrzés, szűrők cseréje, tisztítása, konzolok, felfogatások mechanikai ellenőrzése, kondenzvízelvezetés ellenőrzése. gomba és penészirtás, próbaüzem. Nagyjából ezeket kell megtenni.

 

 

Töky11

 

A kifújt levegő hőmérséklete nem a ventillátor fokozatától függ, hanem az elpárologtató felületi hőmérsékletétől. Általában egy split kifújt levegő-hőmérséklete 8-10  oC.

 

 

Előzmény: egy ember (1258)