MuzX Creative Commons License 2004.07.22 0 0 28760

Kedves Antal,

Mi sem arról beszéltünk elsősorban, hogy Saab Cab-hoz személy szerint hogy viszonyulunk, hanem arról, hogy az általa említett jelenségeket hogy látjuk.

(mellesleg tényleg fura, hogy megszavaztatnál minket egy klubtársunk véleményével kapcsolatban...)

Amit Saab Cab leírt, úgy tűnik szinte mindegyik itt fórumozó (figyelem, nem Saab900 klubosról beszélek, hanem a fórumozókról!) számára elég egyöntetűen érezhető volt.

Az általánosítás helytelen dolog, de sajnos emberi gyarlóság, nálunk is előfordul, nálatok is.

Például párom több mint 3 évig asszisztens volt egy - állítólag - jó nevű, jól menő, ismert magyar és komoly külföldi ügyfelekkel rendelkező belvárosi ügyvédi irodában, és ezalatt volt alkalmam képet kapni bizonyos ügyvédek stílusáról és viselt dolgairól (csak mellékesen, egy év alatt több törvénysértést követtek el, mint én egész életemben, az okirathamisítástól az ügyfelek törvényszegésre való bujtogatásán át a rendszeres adócsalásig volt ott minden, és bár pl .a cégalapítási szerződések jó részét felsőfokú közigazgatási végzettségű párom maga írta, ők csak a kézjegyet tették rá, szemtelenül alacsony bért fizettek neki, míg ők iszámla nélkül 40-60ezer forintokat vágtak zsebre egy-egy ilyen szerződésért, még az évi, szerződésben megígért minimális fizetésemelést se adták meg idén - anyagi nehézségekre hivatkozva -, majd másnap jött az egyik büszkélkedni a félmilliós, most vásárolt videokamerájával, stb.... és nagyon meg voltak lepődve, mikor betelt a pohár, és ez évben 3 hónap alatt sorozatban 5(!) munkatárs hagyta ott az irodát, és utána is szinte hetente cserélődtek az asszisztensek, recepciósok...). Ha egy menő ügyvédi irodában úgy tűnik, ez normális stílus, akkor ez alapján én is könnyedén mondhatnám, hogy minden ügyvéd simlis, sznob, és antiszociális, sőt, notórius törvénysértő, adócsaló és kérhetném, hogy ügyvédek ezért eleve ne is írjanak ide, de nem teszem, mert nyilván vannak ilyenek, meg vannak korrekt, becsületesek is, még ha személyesen inkább az előbbiekkel volt szerencsétlenségem találkozni. (Több okból nem említek konkrét nevet, egyrészt magamnak se akarok bajt, másrészt megtörtént, hogy a tőlük távozott volt alkalmazottat még az új munkahelyén is megpróbálták ellehetetleníteni, csak mert őszintén elmondta a felmondásakor, mi is a véleménye róluk. Négyszemközt bárkinek szívesen konkrét tényekkel szolgálok.) Esetleg el tudom képzelni, hogy másoknak is több negatív tapasztalatuk volt ügyvédekkel, mint pozitív, ezért van némi gyanakvás.

Ahonnan ez a szerencsétlen torzsalkodás elindult, az egy tájékozatlanságon alapuló, előítéletektől sem mentes, de jobbára csak spekulatív, poénkodó vita volt itt az új klubról. Talán nem kellett volna részünkről előre feltételezésekbe bocsátkozni, milyen is lesz a klub, milyen emberek lesznek majd benne. Elismerem, ez hiba lehetett, de hát kevés volt az info, mi meg találgattunk.

Az első sértődés talán a "mimózától" datálható, pedig ez aztán messze van a becsmérléstől. Ha nekem mondanák, lehet, hogy nem esne jól, de ismerem magam annyira, hogy tudom, talán van benne igazság, mert néha túl komolyan magamra veszek dolgokat, amiket nem támadásnak szántak.

Viszont akinek mondták, reakciójával épp ezt a z - amúgy csak mellékesen elejtett - jelzőt látszott igazolni, indulatos és sértődött hangon válaszolt, holott elintézhette volna lazábban, poénosabban is a visszavágást, ha már mindenáron vissza kell vágnia.

Az meg különösen fura reakció volt, mikor az autója teljesítményével meg a Hirsch tuninggal kezdett ennek kapcsán példálózni, olyan tipikusan kissé gyerekes "kié a nagyobb" kakaskodásnak tűnt.

Ezek alapján ne csodáld, hogy úgy éreztük, sajnos pont a legrosszabb feltételezéseink látszanak beigazolódni.

Nem a te hozzászólásaidról beszélek, ezek stílusában nem találok semmi kivetnivalót, még ha a tartalmával néha nem is értek egyet.