CSerfa Creative Commons License 2004.07.21 0 0 28

F2004!

Ha valamiben ellenkezek Krisztussal, kérlek, mutasd meg!
De én egyelőre úgy vélem, azt írtam, amit Krisztus tanított, a nekem adottt világosság szerint, figyeld csak:
[Lk. 11.33] Senki sem gyújt azért mécsest, hogy valami rejtett helyre tegye, azért se, hogy a véka alá helyezze, hanem hogy a mécslábra állítsa, hogy a belépők lássák sugárzását. A test mécsese szemed. Ha szemed egyszerű, egész tested világos, de ha rossz volna szemed, egész tested sötét lesz. Nézz utána, hogy a benned levő világosság sötétséggé ne váljék. Ha tehát tested egészen világos és nincs benne sötét rész, oly világos lesz mindenestől, mintha egy mécses sugaraival megvilágítana téged."

Mondd, nem inkább te vagy itt sötét?
Nem inkább az igazat (krisztusi-apostoli tanítást, melyre hivatkozom) mondod félelmetesnek, működésemet a jószándék meghiúsítójának? Nem engem mondasz gonosznak, és az okoskodókat (kiknek munkáját Jézus lerontja) jónak?
Nem inkább én az okoskodásokat rontom le, no nem a magam erejével, értelmével, hanem Krisztussal?
Mondd, biztos, hogy neked igazad van?
Meg tudod mutatni a Bibliából és nem másból (ha egyszer ez az a topic), miben tévedek? Mert én bizony meg tudom mutatni, minden, amit írtam, úgy van a Bibliában, ahogy írtam. Nem következtetés, sem emberi okoskodás, hanem úgy van megírva.
Mondd, elmúlt Jézus beszéde?
Mondd, megváltozott Isten? Nem ad már a Tőle kérőknek, hanem embereknek kell besegíteni, kipótolni az Ő képességeit? NEM!!!

F2004!
Attól tartok (és ha igazam van, ez gáz, ezt meg kéne vallanod, tudod, ott, ahol vétked elkövetted), itt te voltál az, aki a jót gonosznak mondja, és a gonoszt jónak (szándékot pl.)
Attól tartok, nem én vagyok itt a farizeus, hanem te nem ismered Krisztust, nem is fogod fel, kik ellen lépett fel, és kik mellé állt!

De mondom neked, ha igazad van, és megmutatod nekem tévedésemet a Bibliából (nem következtetéssel, sem szövegösszefüggéseiből kiragadva, hanem szó szerint véve, ahogy Jézus, a Mester tette, ahogy kéne, hogy tanítványai kövessék Őt), örömmel ismerem el igazadat. Megtérek, megvallom, és elhagyom, örömmel, hogy bocsánatot nyerhetek, hogy nem marad bennem erről sötétség, hogy a világosság gyermeke lehetek, stb.
De mondd, ha nekem igazam van (és felettébb valószínű), te képes vagy megvallani, és megtérni, és elhagyni? Mert ha nekem igazam van, akkor neked elég ciki!

Persze nem várom el tőled, hogy hitre nézve te bibliai (krisztusi) legyél, hiszen vannak itt a Bibliát nem szó szerint vevő, Jézus beszédét sem szó szerint vevő, csak tanító célzatú történeteknek, meséknek, sőt, egyebeknek vevő emberek, akiket én nem bántok, nem ítélek, velük semmi dolgom, sőt, a lelkiismereteseket becsülöm is, stb.
De akkor téged el nem ismerlek krisztusinak, és semmi közünk egymáshoz hitbeli dolgokban.

Ez azonban a Biblia című topic, és én a Bemutatkozásomban e topic születése előtt írtam, én azt vizsgálom, mire jutunk, ha a Biblia igaz. Így mindenkinél inkább jogom, okom van e topicba írni, és ha ezt teszem, ez nem félelmetes, hanem reális, elvárható viselkedés az olyanoktól, mint én.
Te csak ne sajnáld az egyik tábort, és nyomasd a másikat, itt vélemények ütköznek, és nem a mindenáron való egyetértés a cél. A vélemények üközése inkább a fórumra való, mint a tanítás, így neked polgári értelemben sincs igazad.
Egyáltalán, semmiben nincs igazad most, inkább hanem elfogult, rosszindulatú, igazságtalan véleményt formáltál.

De ha én tévedek, kész vagyok megtérni.

CSerfa

Előzmény: F2004 (24)