Törölt nick Creative Commons License 1998.08.03 0 0 283
Megnéztem a Kód neve: Merkúr c. filmet. Lehet, hogy az alkotók rosszul válaszották meg a film címét mert a Die Hard One More Episode az jobban illett volna hozzá. Szegény Bruce Willist berakták egy skatulyába, amiből most nem tud kiszabadulni. Ráadásul a film alkotója egy Rain Man rajongó lehetett.
A történet lényege. Van egy mindentől elzárt szuper katonai labor az USÁ-ban, ahol kifejlesztik az adófizetők pénzén a legbiztonságosabb kódolási eljárását. Majd két munkatárs a főnök engedélye nélkül megjelentet egy rejtvényt egy újságban ami egy telefonszámot tartalmaz elkódolva. A cél, hogy aki megfejti hívja fel a számot.
Egy autentista (vagy hogy kell írni) 9 éves fiú ránézésre megoldja és ez elindítja a lavinát. Gyilokgépek indulnak be, akik gátlástalanul öldökölnek és Bruce mester az aki őket mint egy magányos harcos megakadályoz. Ebben a részben megismerhetjük Bruce bácsi szentimentális oldalát is, mert teljesen váratlan pillanatokban (egyébként tök fölöslegesen) vissza-vissza emlékszik egy számára megrázó eseményre.
A film egyébként nem lenne rossz, ha nem láttuk volna már ezerszer ugyanezt.
4 pont a 10-ből.

McAl