Kedves Norcrys!
Hmm, hmm
Érvelnél, a fórum kivétel, az internet más, stb. Nem adok igazat neked. A Biblia sokszor név szerint említ embereket, az ember neve ugyanaz, mint ő maga, a ha nevét nem vállalja, istentelen. Nem mondom, hogy álljon elő a nevével lépten-nyomon, de, hogy elrejtse magát, hogy homályba, sötétségbe bújjon, az bizony istentelen.
Érvelnél, a fórumon ez szokás. Ja! A világ ezt szokta, hát te ne szabd magad a világhoz! A fórumon sem! És akkor tán a fórumon is az lesz a szokás, hogy nevüket adják az emberek beszédükhöz, mert az igazságos beszéd ilyen. E fórumon is nevüket adják az igazságosak (Isten igazsága szerint) a hívők, én legalábbis nem tartok igaznak e fórumon egy nevét, arcát, egész személyét nem vállaló keresztényt sem, és egyre többen így vagyunk ezzel (elterito is, kit emlegetsz, ahogy minden régebbi hgys topicokba járó testvér, persze nem langyos, alaktalan tezsvérről írok, hanem olyanokról, kikkel egy szellemmel pecsételtettünk el).
Hogy pedig a gondtalant megszólnád, miért adja ki magát, nevét, személyét, hát egyáltalán nincs igazad. Rá ég és föld Urának van gondja, ő teszi jól, ha így él.
Nem kivétel Jézus (és apostolai) tanítása alól a fórum, sem a net, itt ugyanúgy élhetünk, írhatunk, küldhetik szerte leveleinket, szólásainkat, használhatják ellenünk eszköznek, akár egy tőrt, stb. Nem baj, sőt, örülök, hogy az írás megmarad, és bárki olvashatja, sőt, erre buzdítok mindenkit, ahogy vállalom is az összes szólásomat is, azt is, amit megbántam, persze a megbánással és bocsánatkéréssel együtt. Ugyan mi rossz van abban, ha megmaradnak? A régiek írása nemmaradt meg? Nézd csak meg a topic címét!!!
Aztán ne mondd, hogy nem ügyeskedsz!
Aki meg akarja tartani életét, elveszíti, így, ebben az értelemben is.
Ne félj, legfeljebb életedet vehetik el!
De te félsz, és tartasz dolgoktól.
Ha igaz vagy, és az igazságért üldöznek, jól van az.
Ha vétkeid miatt kapsz ítéletet, ha jogosan kapsz ki, és kiálltad, és elhagyod, Isten nem fog még egyszer ítéletre adni érte, pláne, ha magadat ítéled meg.
Egyszerűen semmi, de semmi érvet (igazságosat) nem találsz a fórumon, vagy bárhol a névtelenségre, titkolózásra, adagolt információkra a teljes nyíltság helyett (kivétel a kicsiknek való elemi tanítás, mert van, amit még el nem hordozhatnak, van rágósabb, de nem erről van itt szó). Ugyan, milyen tanú az, akinek nincsen neve, adatai?
Bizony mondom, ügyeskedsz, fogalmazol, adagolsz, megszűröd, mit és mit nem, meg akarod tartani nem, hogy életedet, de annak tört kis részét is saját óvatosságoddal, és ezt is kidumálod, félsz, aggódsz, sötét gondolataid vannak, nem bízol, nem az öröm, a bizalom árad belőled, nem szabaddá tennéd társaidat, hanem hozzád hasonló óvatossá, fogalamzóvá, adagolóvá.
Az ellenségről rosszat írsz. Nem attól szaporodnak meg ellenségeid, ha igaz tanúságod (amellett, amid van) mellé nevedet, egész személyedet adod.
Hanem ha krisztusi vagy, gyűlölni fog a világ, és még azok is, akik azt hiszik, Istennek tetszik, ha téged üldöznek, sőt, megvernek. Mondd, micsoda reményed van ezt elkerülni? Egyet tudok: ha nem leszel krisztusi. Többet nem. Nem kerülték el az apostolok, mindet megölték egy kivétellel, akit nem tudtak megölni (Jánost egy napig főzték olajban, de nem halt meg, erre száműzték).
Mondd, nem tökmindegy, ha krisztusi vagy, hogy azon vizsgálódsz, mit árthatnak neked? Megmondom, nem! Hanem rossz, amit teszel! Bizony félelem, aggodalom, bizalmatlanság, amivel te Isten iránt vagy, noha ég és föld Ura nélkül egy hajszálad sem eshet le, senki (Sátán sem!) közeledbe nem juthat, még hangját sem hallhatod, nem, hogy árthatna neked. Mitől félsz? Nem védett meg? Mondd, a különféle kísértéstől keserű ember lettél, vagy teljes örömnek vetted? Nem vetted, hanem óvatos vagy, magadról gondoskodnál! Magadról, magadra nézve, magadért! Nem vagy gonosz, nem ártasz másoknak. De hol a hited, hol a szereteted Isten iránt? Mondd, egyáltalán hol a szeretet, ahol félelem van? Milyen erőteln, pipogya, vagy önkényes, gonosz Isten, akiről te vallást teszel? Mondd, miért akarsz Neki besegíteni ügyességgel, fogalamzásokkal, elrejtőzéssel, miért akarod kikerülni, ha odaad bármire, ha akár életedet is odaadja? Nem él az, aki akár meghal is? Hol a te hited? Az apostolok örültek, ha megverték őket, a régiek örömmel fogadták vagyonuk elrablását, de meg szomorkodsz, hogy elszegényedtél? Dehogy szegényedtél el, ószövetségi királyoknál különb életszínvonalad van (utazás, fűtés, kaja, pia, számítógép, internet, stb.), csak fogalmazol, de ha néhány ezer év óta él ember, mondom, te minden bibliai embernél jobban élsz! Mitől is fosztanak ki téged? Mitől félsz? Nem tartalak igazságosnak, önmagadért aggódónak, reszketőnek, aki meg akar tartani, nem, hogy életét, de sok javát is.
Persze lehet csúfolódni, dedózni, hogy akkor más is, te is, ahogy mindenki, meg ugyan, ki is teszi, de nincs igazad. Én képtelen vagyok aggódni, félni, és ismerek egy sor embert, aki ilyen, örömmel és bizalommal veszi ezt is, azt is az Úrtól, magától nem ront, kerüli a kísértést, de nem ügyeskedik, nem marad sötétben...
Elterito (és nem Eltérítő, rendes nevéből képzett nickjét ne csúfold!!!) tán okkal ellenfeled, lásd, ebben pl. nagyon különböztök. És tudd, én nem tartok igaznak e fórumon egy nevét, arcát, egész személyét nem vállaló keresztényt sem, és egyre többen így vagyunk ezzel.
Írtam pedig ezeket neked azért, mert reményem van felőled, ami nem szégyenít engem akkor sem, ha veled nem megyek semmire.
CSerfa