szarvasmarha Creative Commons License 2004.07.21 0 0 topiknyitó
Milliókkal tartozik az MSZP közeli cég a Magyar Turizmus Rt.-nek
2004. július 21. 7:10


Magyar Nemzet
A Magyar Nemzet információi szerint több millió forinttal tartozik a jó MSZP-s kapcsolatokkal rendelkező Szín-Lap Bt. az állami Magyar Turizmus Rt.-nek, hiszen még nem fizette vissza a lényegében elmaradt Tisza-tavi Fesztivál megszervezésére, lebonyolítására felvett előleget. A kancelláriához köthető alvállalkozókkal nem tartott kapcsolatot a Turizmus Rt.

A Magyar Turizmus Rt. a Tisza-tavi rendezvénysorozat előtt közvetlenül bontott szerződést a Szín-Lap Bt.-vel, mivel az késedelmesen és hibásan teljesítette a rábízott feladatot. Oláh László, a turisztikai szervezet vezérigazgató-helyettese a Magyar Nemzetnek elmondta: jogászaik már megírták a felszólítást a Szín-Lap Bt.-nek a több hónapos rendezvénysorozat megszervezésére felvett előleg visszautalására vonatkozóan. Mint fogalmazott: a közbeszerzési pályázaton kiválasztott cégnek egy megállapodás szerint, jogszerűen fizettek előleget. A Magyar Nemzet kérdésére kifejtette, nem tudja, hogy a fővállalkozó által megbízott alvállalkozók, vagy más okok miatt nem teljesített a Szín-Lap Bt., ők csak a pályázaton nyertes társasággal álltak kapcsolatban.

Oláh László megjegyezte: a Tisza-tó és környéke turizmusának jót tett volna, ha a harmadik Tisza-tavi fesztivált a hagyományokhoz híven idén is a tervek szerint tudták volna megvalósítani, ám így sem marad el minden program. Azokat ugyanis jelenleg az érintett települések önkormányzatai szervezik Tisza-tavi randevú néven – tette hozzá.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a Szín-Lap Bt. 2002-ben azzal vált ismertté, hogy felépíthette a Parlament előtti korcsolyapályát a téli szünet idejére. A betéti társaság jelenlegi tulajdonosa Hámori László, aki egy XVIII. kerületi MSZP-s képviselő édesapja. A Szín-Lap Bt. a rendezvény kapcsán szervezési és kommunikációs munkákkal bízta meg a Perspektíva Kommunikációs Ügynökség Kft.-t, amely továbbosztotta a munkák egy részét a Relatív 3 Kft. munkatársainak. A két cég tulajdonosi köre a Miniszterelnöki Hivatalhoz (MeH) köthető. A Perspektíva egyik tulajdonosa és ügyvezetője Kósa Margit, a nemrég átszervezett Kormányzati Kommunikációs Központ munkatársa, akinek a kabinet kommunikációs megjelenítését 750 millió forintnyi közpénzből segítő Leo Burnett Kft.-vel való kapcsolattartás is a feladata a MeH-nél. A Relatív 3 Kft. tulajdonosa és egyik ügyvezetője pedig Hajnal Zsolt, aki egyben a Leo Burnett Kft. igazgatója.