KaiserSoyze Creative Commons License 2004.07.20 0 0 183

Üdv mindenkinek,

 

Bocs, de udvariatlanság ide, vagy oda, a bemutatkozás elmarad, nem vagyok abban a helyzetben. 

Sok éve dolgozom a hazai aviatikában, mostanában megcsappant a lelkesedésem, mert szakembernek lenni már nem elöny, söt, mind a BA Rt., mind a Malév legfelsöbb vezetése módszeresen nyirja ki a egyre fogyatkozó szakemberállományt, lassan hírmondó sem marad belölü(n)k. Nagyon szeretem ezt a szakmát, de ez nem mindenkinek tetszik.

 

Csak néhány gondolat.

 

A BA Rt-nél és a Malévnél is óriási panamák zajlanak. A 17 milliós buli a hab legteteje a tortán, ha épp a BA Rt. sütijéröl beszélünk. De van sütije a Malévnek is, csak az ottani vezér, a szeretve tisztelt Dr. Sándor László György jobban adminisztrálja magát, nem ír alá meggondolatlanul mindenféle papírokat. Hárskuti hibázott, most magyarázza, de meglepne, ha belebukna. Mert a politika nem vállalja be. Mert a politikának soha nem volt ennyire kevés vér a pucájában. Mert soha nem volt ennyi kapzsi ember egyidöben hatalmon.  Úgy politikai, mint repülös értelemben többször mondtam ki korábban, hogy innentöl nincs tovább, legalul vagyunk. De voila, mégis vannak csodák, sikerült tovább csúszni. A gyomrom felfordul attól, amit nap mint nap látni, tapasztalni vagyok kénytelen. Változás nem lesz. Ahhoz legalábbis katasztrófa, vagy más borzalom kell. Esetleg 5000 érdekelt ember aláírhat egy peticiót és elméletben kieszközölheti a változást azzal fenyegetözve, hogy megállitja egy idöre a légközlekedést Ferihegyen. És ha már a reptér: egy ismerösöm mondta, hogy Ferihegy kicsit hasonlit arra, amit repülötérnek hívunk, míg pl. a prágai Ruzyne valóban repülötér. Milyen igaz, sajnos. A Malév pedig szeretne légitársaságnak látszani, de inkább emlékeztet egy hoppon maradt vénlányra, aki sokáig nem tudta eldönteni, hogy b*sszon, vagy inkább szüz maradjon, miután pedig végre az elöbbi opciót választotta, olyan vehemenciával próbálja megmarkolni az egyre lankadó p*csöket, hogy csaknem mind egy szálig kicsúszik a kezei közül. A kínai fütyi egyelöre megvan, hogy mindkét félnek évezetes lesz-e a nász, még nem tudható.

Az tuti, hogy a kínai völegény nagyobb adag óvszerrel készülödik a nászéjszakára úgy, hogy ö maga  csak hallomásból tud arról, mit is kell ilyenkor csinálni.

A Sky Team ügylet egyelöre erösen a petting szakaszban van, a csehek egyáltalán nem élvezik annyira a cirógatást, szeretnének kihátrálni, de hát nekik is úgy mondták valakik, hogy jó parti ez....

 

Üdv, KaiserSoyze