A Garibaldit azért védem, mertegyrészt szeretem az olaszokat (bohó népség, és jó a kajájuk) másrészt maga a hajó szerintem egy jól sikerült konstrukció.
A költségvetés tényleg nagy úr, az olaszoknál mindenképpen, nem kell magyarázni, hogy a megváltozott helyzet mindenképpen alávágott a flottáknak.
DE!
Egy mondatod miatt megvilágosodtam: (amit most fejből idézek, mert nemlátom - fen az új szoftot..)
Hogy a világtengerek feletti uralom nem elérhető az európai flottáknak!
De hát nem is céljuk!!
Talán csak a franciáknak, akik még erőlködnek (a Dögóllal rögtön -saját értékelés - második helyre ugrottak flották szempontjából, pláne ha kettő lenen belőle - szerintem a Richelieut újra fogják indítani, mert ha komolyan gondolják, hogy ők téyezők akarnak maradni, akkor kell min 2...)
Az európai flották most kicsit keresik szerintem a helyüket, hogy partvédelmen és tengeri utak biztosításán kívül mit akarnak még csinálni... nekik sokkal inkább elvették az ellenségüket, mint az amiknak...
De ha jósolhatok, akkor még egy darabig nagy egység építése euban nem lesz (szerintem az angolok i shalasztani fogják az új hordozót), amit elkezdtek azt befejezik, de nagy fejlesztés nem lesz.