kerusz Creative Commons License 2004.07.18 0 0 151
Kedves viricsi topictárs!

Azt gondolom, néhány kérdésben igen sommásan próbáltad meg védeni a BA Rt-t. Mi több, az érveid nem voltak helytállóak. Ez váltotta ki belőlem is a sommás véleményt.

Nagyon sokan gondolják úgy, hogy Ferihegyen régóta nem mennek rendben a dolgok. Miért is? A teljesség igénye nélkül néhány pont (gondolom a topictársak ki tudnák még egészíteni sokmindennel):

1. Távlati fejlesztési elképzelések szinte teljes hiánya. Tudom, az lesz a válasz erre, hogy van ilyen. Én viszont azt látom - hangsúlyozottan kívülállóként - hogy ha adott egy koncepció, akkor hamarost lesz egy vezetőségváltás is, ami a koncepció elvetésével jár. Ezenkívül rendszeresen elvetik a fejlesztési programokat, alig történik valami. Nem lehet tudni, hogy mondjuk az elkövetkező tíz évben milyen ütemezéssel mit szeretnének megvalósítani, mire alapozzák ezeket a terveket, és hogy most éppen hol tartanak a tíz éves program megvalósításában.

2. A repülőtéren az utast és a várakozókat kritikán aluli szolgáltatások fogadják mind a tranzitban, mind a mindenki számára nyilvános területeken. Néhány ezek közül:
- taxi
- éttermek
- üzletek
- eljutási lehetőségek a városba
- parkolás
- szállás
- üzleti találkozók lehetősége

3. Hivatalok elhelyezése, ügyintézés lehetősége (pl. vámolás, vámilleték-fizetés, stb.)

4. És hát ezek szerint a nyelvtudás is... Nálam az ezzel kapcsolatos megjegyzésed tette fel a pontot az i-re, ugyanis megdöbbentő igaz történeteim vannak. Három napomat töltöttem két éve a repülőtéren azzal, hogy új-zélandi barátomnak tolmácsoljak, miközben csak annyit szeretett (szerettünk) volna elérni, hogy a Helsinkiből légiáruként feladott, egész évre szóló motyójával elköltözzön Temesvárra - pechjére Budapesten keresztül.

Még ha a gondok közül nem is minden tartozik a BA Rt.-re, de hát könyörgöm, az utasok mindent, de mindent a reptérrel fognak azonosítani, és nem érdekli őket, hogy ez alkalmasint az IBUSZ vagy a VPOP sara. Engem meg utasként az érdekel, hogy évek óta semmi nem történik, tehát a reptér vezetésének megfelel a jelenlegi állapot, meg sem próbál tenni semmit sem azért, hogy a dolgok másképp menjenek.

Én azt hiszem, nagyon örülnék, ha megpróbálnád megvilágítani nekünk azt, hogy a BA Rt. vezetése milyen sokat tett a javulás érdekében, de ennek csak akkor van értelme, ha mindaz, amit olvashatnánk itt, legalább hihetőnek tűnne. Egy alkalmazottnak lehet és kell is védenie a mundér becsületét, ha lehet. Szerintem a HIT-csarnokban tartott buli esetében elég nehéz ezt tenni, és elég nehéz ezt tenni faragatlan vagy egyszerűen csak kommunikációképtelen alkalmazottak esetében is. Ilyenkor egy lojális alkalmazott inkább ne szóljon semmit, hiszen itt nincs arra kényszerítve, hogy megszólaljon. Te sajnos rosszkor szólaltál meg...

Nekem tényleg nagyon rossz véleményem van a BA Rt. vezetéséről, sőt, az egész cégről. Én örülnék a legjobban, ha valaki jönne, és bebizonyítaná, hogy bennem él hamis kép a cégről.

Üdv.: KP.
Előzmény: viricsi (149)