viricsi Creative Commons License 2004.07.18 0 0 149

Kedves mindenki!

 

Igérem,ez az utolsó reagálásom ebben a témakörben.(hol van már a buli!)

Szerinted a részvénytársaság és a vállalat jogilag ugyanaz? Én erről beszéltem.

Nincs régi reptérrendem,de ha emlékezetem nem csal a régi szerint még be sem lehetett hozni képrögzítő eszközt.(ez nem biztos)

Szerintem a cég tárt karokkal várja angolul és egyéb világnyelveken beszélő takarítónők,csomagosok,lakatosok,vízszerelők... stb. jelentkezését a megfelelően alacsony bérezésért.Nyelvvizsga esetén,ha munkája ellátásához szükséges, a meghatározott nyelvpótlékban is részesül.(ez csak vicc)

És itt kapcsolódnék Kerusz sommás véleményéhez.

1. Amit leírok,az egy vélemény,ami szerintem az adott helyzetben objektiv és nem biztos hogy megegyezik az én meggyőződésemmel vagy kivánságaimmal.Mint a legelső hozzászólásomban írtam,arra a bizonyos HIT-es bulira nem mentem el,mert a saját mércémnek nem felelt meg.Ettől még úgy gondolom,hogy egy ilyen bulira szükség van és nem is jogtalan.De ettől még az én gyomrom sem vette be.

Ne hidd,hogy a hozzám hasonló gondolkodású emberek miatt tart itt a reptér és az ország.Ha megengeded,én arra szerettem volna utalni,hogy mindenki csinálja azt amihez ért.Nem attól jó a takarítónő,hogy beszél e angolul.Lehet hogy demagógnak fog hatni amit írok,de én inkább vagyok jó szakember gyengébb nyelvtudással,mint gyenge szakember jó nyelvtudással.Szerintem mindketten jobban járunk,ha mondjuk én mentősként sikeresen újraélesztelek az infarktusod után,mintha kiváló angol kiejtéssel sajnálkoznék elvesztésed felett.(szándékosan sarkítottam)

Hidd el,én bizony nagyon szeretném,ha ebben az országban mindenki azzal foglalkozna amihez ért is.Nézz körül,hány kiváló nyelvtudású,magasan képzett ember van felelős beosztásban,mégis a munkálkodásuk nyomán kinyílik az ember zsebében a bicska.

 

Hölgyek,urak köszönöm hogy elviseltetek,megtiszteltetek a megszólításaitokkal.

 

 Üdvözlettel: viricsi