viricsi Creative Commons License 2004.07.18 0 0 144

Kedves 3color !

 

Minden kommentár bemásolom neked a 2002.január 1.-től hatályos reptérrend vonatkozó pontjait. (A régebbi szigorúbb volt.)A beszélgetés szemponjából nem lényeges részeket ...jelöli.

 

2.4    A fotó/video és filmfelvételek készítésére vonatkozó rendelkezések

2.4.1 

 Amatőr fotó/video és filmfelvételek készítése az utasok,kisérőik,valamint a belépési engedéllyel rendelkező személyek részére megengedett az alábbi területek kivételével:

-...

-...

-forgalmi és műszaki előterek

-...

-...

2.1.1

...

A repülőtérrend előirásait vétkesen megszegő személyektől az Rt. Biztonsági Igazgatósága jogosult a belépési engedélyt visszavonni és a személyeket a repülőtér területéről eltávolítani.

 

A nyelvkérdésről továbbra sem értünk egyet,azt hiszem kár ezen tovább csámcsogni,de szerintem az angol nyelvterületű repülőterek kivételével,nem tartom túl valószínünek a nem utasforgalmi területen dolgozó emberek nagyarányú idegennyelv tudását.Nyelvvizsgával nem takarítónőnek szoktak menni.

Ráérünk majd akkor szégyenkezni a nyelv nem tudás miatt,ha majd a Magyarországon dolgozó cégek külföldi szakemberei hajlandók lesznek megtanulni magyarul.Ez a mondatom természetesen nem azt jelenti,hogy lebecsülöm a nyelvtudás fontosságát.Gondoljátok végig:20éve az orosz,15éve a német,manapság az angol lett Magyarországon a fontos nyelv.Hát,nem tudom elképzelni a takinénit három nyelvvizsgával.Viszont már húsz éve kifogástalanul rendben tartja a kettes terminált nyelvvizsga nélkül is.Neki ez a dolga.

 

Utas2 és IL-96

 

A tiszta kép miatt,ha megengeditek:

 

Természetesen tudom,hogy a BA.Rt.az állam tulajdona.

A külömbség az,hogy utas2 és IL-96 is többször is állami vállalatot ír.

És ez nem igy van.

A cég(és nem a vállalat) egy részvénytársaság,ami a magyar állam tulajdonában van.

Ennek a formai külömbségnek,azt hiszem nagy jelentősége van a működés szempontjából.

Il-96 többi megállapításával teljesen egyetértek.

 

Nem célom és természetesen nem feladatom a cég védelme,(szerintem nem is ezt tettem)mindössze egy más nézőpontot is szerettem volna érzékeltetni.

 

 

Üdvözlettel: viricsi

Előzmény: trikó (141)