trikó Creative Commons License 2004.07.17 0 0 141

A reptérrend nem rendelkezik arról, hogy külön engedélyt kellene kérni a filmezésre az ott dolgozókbnak. a mkülsősöknek kell. Éppen ezért nem volt képes sem Pácsonyi, sem más elgfogadható indokot találni utólag az "intézkedésre". Egyszerűen nem indokolták meg és kész!

 

A reptérrend egyébként azt írja, hogy utasok és a megfelélő (ilyen a teli piros is) repülőtéri belépővel rendelkezők a repülőtér területén a repülőgépek környékén fotó és videófelvételeket készíthetnek. Engedélyről szó nincs. Nem kell!!!!!!

Korábban kifejezetten a Malév videóstúdiójának is dolgoztam és ott sem kellett engedély, csak ha spec területre mentem. (Pálya mellé, kompenzálóhelyre...stb).

Az apronon szabadon videózhattam. Ez a rendelkezés nem változott, csak az ügyeletben lévők kissé túlbuzgók voltak.

 

Szófiában sem lihegett a nyakamban senki, és Cipruson sem. Őr csak a toronyba és a pálya mellé jött velem. 

 

"A rendet pedig veled is betartatták,még ha ez neked nem is tetszik.Attól hogy nem mutattak érvényes reptérrendet,attól az még létezik és be kell tartani.A rendőr sem dugja az orrod alá a KRESZ-t,mégis megbüntet."

 

Ez nagyon csúnya csúsztatás, ugye tudod? Egyrészt mi az, hogy az őrségnek nincs aktuális reptérrendje? (Egyébként mint kiderült később, az volt az aktuális, ami náluk volt, és semmiféle új rendelkezés nem szólt a videózásról).

Másrészt ha a rendőr megbüntet, odaírja hogy milyen szabályt sértettem meg! Szépen magyarul és érthetően!

 

De bocsáss meg, olvasd el mégegyszer: engem nem megbüntettek, hanem megalázó stílusban "kiutasítottak" a reptérről szabályszerű indoklás nélkül!

 

Hogy miért kell egy őrnek külföldiül tudni? Mert európában egy európai odakerülhet a portára és legalább angolul illik tudni eligazítani az őrnek, hogy mit kell tennie (pl rossz portára fordul be a cargo kamion ...stb).

 

Ez nemhogy alapkövetelémény kéne hogy legyen, hanem kifejezetten szégyenletes, hogy nem így működnek a dolgok.

 

"A kiváló angolságot meg végképp nem értem.Mit vártál volna a ferihegyi őröktől?Hogy egy magyarul beszélő(ugye tudsz magyarul) beszélő emberrel,Magyarországon,kifogástalan angolsággal kommunikáljon?"

 

Nem érzed a félelmetes kontrasztot, hogy az állítólagosan elmaradott bolgár balkánon nemcsak a bolgárokra van felkészítve az őrség, hanem meg tud szólalni idegen nyelven??

 

 

Előzmény: viricsi (136)