Utas2 Creative Commons License 2004.07.17 0 0 137

Kedves viricsi,

 

Te, mint a BA Rt. alkalmazottja, jóval több információval rendelkezel a cég ügyeiről, mint jómagam, aki ebben a viszonyrendszerben csupán utasként szerepel.

 

Elfogadom amit írsz, de egyvalamit nem!

 

A BA Rt. ÁLLAMI CÉG. Legutóbbi információim szerint - lásd 2003. évi CXVI. törvény a Magyar Köztársaság 2004. évi költségvetéséről - a BA Rt az ÁPV portfóliójába tartozó, ÁLLAMI TULAJDONÚ válallat!!! Azóta pedig még nem privatizáltak benneteket, igaz???

 

Lehet, hogy nem az állami költségvetésből működtetik a vállalatot - valljuk be, ez egy ilyen tevékenységet végző cégnél nem is lenne elfogadható - viszont a ti munkátokkal szerzett bevételek az ÁLLAMI KÖLTSÉGVETÉSBE befizetett összeg részét képezik, így tehát igenis az ORSZÁG pénzéről van szó. (Elfogadom, hogy ez nem azonos az adófizetők pénzével, de indirekt módon viszont ugyanaz a kategória.) Így az adófizetőket - márpedig ebben az országban minden keresőképes természetes személy adóalany - károsította meg a BA Rt. azzal, hogy nem a központi költségvetésbe, hanem nyúlgerincre költötte a költségvetési pénzt.

 

Gondolj csak bele, akkor pl. a Vám- és Pénzügyőrség is mondhatná, hogy ő csak vígan beszedi a - költségvetés bevételi oldalának több, mint egyötödét kitevő - állami bevételeket, de abból csak saját belátása szerint fizet, a többit meg elbulizza...(jó a hasonlat kicsit sarkos, de áll.)

 

Márpedig egy állami cég bevétele IGENIS KÖZPÉNZNEK minősül.

 

Szia.

 

Előzmény: viricsi (136)