trikó Creative Commons License 2004.07.16 0 0 131

"inkább árakkal alámennek a Malévnak."

 

Hogy repülőgépkiszolgálási árakkal alámennek a Malévnek az egy dolog. Hogy egyes légitársaságok ennek ellenére már mennek vissza a Malávhez handlingeltetni az egy másik dolog. Amitől a bicska a korábban kinyílt, az az, hogy a fapadosokat úgy csábították ferihegyre, hogy a leszállási illetékekből akár 50% kedvezményt adtak, vagyis leszállásonként egy ugyanakkora gép, mint pl a Malévé, Lufthansáé (pl 737-400) feleannyit fizetett fapadosban.

Kevésbé hozzáértők kedvéért az ilyen illetékeket nem a fedélzeti kiszolgálás minősége szerint állapítják meg, hisz ilyan alapon egy Malév charternek is kevesebbet kéne fizetni, mint egy menetrendi Malév gépnek.

 

Mitöbb, szokás külföldön, hogy a nagyfelhasználók (pl nemzeti légitársaságok, vagy a repteret hub-ként használók) kevesebbet fizessenek a külső cégeknél....

Ehhez képest óriási csodálka van, hogy vajh a Malév miért adós egy halom leszállási illetékkel a BA Rt-nek.

 

Sokáig nem lesz itt rend. Pontosabban addig, amíg a BA Rt.-t és a Malévet is fel nem vásárolja valaki, aki otthon van a SZAKMÁBAN.

 

A Malévet már szagolgatják... Javaslom az FBÖ embereit legalább a mandarin dialektus elsajátítására kiképezni, hátha a légitársaság mellé repteret is vesznek Hainanék ....:)))

Előzmény: METYA (126)