Tvnet_Sanya Creative Commons License 2004.07.15 0 0 35

"Dehogy vacilálok!!! Eszembe se jut más, csak az, hogy "nekem van elsőbbségem". Ennyi. Az, hogy napokon keresztül beszéltünk erről, az adott csak alkalmat arra, hogy elgondolkodjak, hogy vajon milyen okok is támasztják alá a cselekedetemet. De ott ilyenek fel sem merülnek :))"

 

Nem vacillasz azon hogy kozerdek megakadalyozni a renintenskedot? Akkor ez mi? Idezem meg mindig Toled (a doltbetus resz a legjobb):

 

"...Ugye nem jogi helyzetről beszélünk, hanem az erkölcs és a Kresz szelleméről. De egyben arról is, hogy a veszélyhelyzet elhárítása kötelessége mindenkinek!! Aki egyirányúban fordítva megy be, veszélyhelyzetet okoz. Ha én hagyom tovább menni, nem hárítom el, ami a kötelességem.

Íme egy példa: Ha visszatolatva félreállok, aztán a szabálytalan szépen továbbmegy, majd mögöttem nem túl nagy távolságra egy gyalogos átmegy az úton, de előbb gondosan balra néz, mert ugye egyirányú az utca, csak onnan jöhet nem szirénázva valaki, a szabálytalan meg szépen elüti, a gyalogos meghal, akkor én egy kicsit sem vagyok hibás abban, hogy hozzásegítettem a szabálytalankodót ahhoz, hogy még halálos balesetet is okozzon??? Ez nem vicc!! Komolyan gondoltam. Nem arról van szó, hogy jogilag, de vajon erkölcsileg, vagy lelkiismeretileg Te mit gondolnál, hogyan dolgoznád fel hátralévő életedben?? Mert én nem egykönnyen és igenis jogosan vádolnám magam, hogy mi a fenének kellett a tulkot segítenem a szabálytalankodásban :((("

 

Theo! Szerintem most toltalak le (de csak haveri alapon). :)))

 

 

Előzmény: HTT (32)