Utas2 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 105

Merthogy erről a gusztustalanságról van szó:

 

"Az eseményen a már említettek mellett fellépett Ronan Morgan felnőtt tánczenekara. Róla "tudni kell, hogy Michael Flatley Lord of the Dance show-jának egyik kiemelkedő táncosa" - áll a meghívón. Majd az invitálás így folytatódik: "Déltől a Gundel étterem terít nekünk. Még nem tudjuk pontosan, hogy hálóban sült gombás szűzsült, vagy zománcozott nyúlgerinc ananásszal lesz-e a hideg előétel, de az egészen biztos, hogy nagyon, de nagyon finom lesz. Jó hír, hogy lesz - egyebek mellett - 16 darab 30 literes söröshordó isý". A fórumon több százan vettek részt.

A létszámleépítést és a dolgozói fórumot már az állami privatizációs szervezet által tavaly nyáron kinevezett vezetők vezényelték le. Az új igazgatóság, valamint elnöke, Kepecs György és a vezérigazgató, Hárskuti János ugyanakkor késést is kénytelenek elkönyvelni több beruházás - így az I-es terminál teljes felújítása - tekintetében. Az elképzelések szerint ugyanis már a nyáron fogadnia kellett volna a gépeket ennek a terminálnak, a legutóbbi bejelentés szerint azonban csak ősszel zárják be, és a rekonstrukció mintegy fél évig tart majd.

A vezérigazgató attól a Budapest Banktól landolt a repülőtér vezetői székébe, amelynek nemcsak vezérigazgató-helyettese, hanem igazgatósági tagja is volt, s amelytől egyébként több új igazgató is érkezett a BA Rt.-hez az elmúlt egy évben. Érdekes kapcsolódási pont, hogy a Hit Gyülekezetének honlapján a rendezvénycsarnok referenciái között kiemelt helyen szerepel a Budapest Bank Rt., amely a honlap szerint több országos konferenciáját is a Gyömrői úton tartotta. Többek között abban az időszakban is, amikor Hárskuti János még vezető tisztséget viselt a bankban. A Gyömrői úti, "Hit Csarnok"-ként ajánlott létesítmény bérleti feltételeiről is található hirdetmény a honlapon, ám a bérleti díjakról nem derül ki semmi. Annyi olvasható csupán: "a díj egyedi elbírálás és megbeszélés alapján a bérleti időtartam hossza, illetve a rendezvényen várható látogatók száma, s így a kibérlendő terület nagysága alapján kerül meghatározásra." Papírforma szerint egyébként a csarnok közvetlen tulajdonosa a H & H Projects Kft. De ennek nincs különösebb jelentősége, hiszen a Gyömrői úti épületben székhellyel rendelkező társaságot a cégbírósági adatok szerint ketten "jegyzik": többségi tulajdonosként a Hit Gyülekezete, valamint a Hit és Erkölcs Kulturális Alapítvány.

Kepecs Györgyöt tavaly tavasszal menesztették a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) Rt. vezérigazgatói székéből a tulajdonosok, azaz a fővárosi önkormányzat és a francia befektető. Kepecs megválasztása a BA Rt. élére ugyanúgy meglepetést keltett, mint a budapesti "vizeslobbi" másik vezetője, Sándor László elnök-vezérigazgatói kinevezése a Malév Rt.-hez. (Ő a Fővárosi Vízművek Rt.-t hagyta maga mögött.) Az új BA-elnöknek azonban kevés ideje juthat a repülőtérre, hiszen tavaly ősztől főállásban regionális igazgató annál a Szerencsejáték Rt.-nél, amelynek vezérigazgatója Székely Gábor, a Fővárosi Közgyűlés tulajdonosi bizottságának korábbi szabad demokrata elnöke, jelenleg "külsős" alelnöke. Információink szerint a BA Rt. elnökét tavaly ősszel Székely maga invitálta a Szerencsejáték Rt.-hez.

A Budapest Banktól érkezett egyébként a nemrégiben menesztett kommunikációs igazgató, Pető György utóda, Fórika Ibolya is, aki külső céget bízott meg a repülőtér belső kommunikációs teendőivel, havi ötmillió forintért. E gazdaságilag nehezen magyarázható megbízás abból a szempontból viszont érthető, hogy információink szerint - szemben elődje közismert újságírói-kommunikációs gyakorlatával - Fórika Ibolyának egyik szakterületen sincs jártassága.

Lapunk e-mailben és telefonon többször is megbeszélést folytatott a BA Rt. kommunikációs igazgatójával, tíz kérdést intézve a társasághoz, többször is felkínálva a válaszadás jogát. Fórika Ibolya, illetve rajta keresztül a társaság végül elzárkózott mindenféle nyilatkozattól."

 

- Végül is tök logikus, hogy olyan kommunikációs igazgatót foglalkoztatok, akinek nincs ilyen irányú gyakorlata, így máris 5 millió jó magyar adóforintot költhetek el erre a célra.

 

- No meg a reptér-igazgatás végül is tényleg szerencsejáték: vagy bejön vagy nem. Mármint neki. Mármint az, hogy honnan szedi meg magát jobban.

 

- Az meg bizonyára a vak véletlen gaz műve, hogy a BB és a Hit gyüli közötti ilyen kapcsolat továbbgyűrűzött - a bizonyára szintén tök véletlenül - a BB-től a BA-hoz (micsoda különbség!!!) ejtőernyővel (vö. repülős hasonlat) érkezett "hozzáértő" vezető számára.

 

Welcome to Hungary, welcome to the EU, 2004.

 

Gratulálok.

 

Remélem, van Jóisten.

Előzmény: Utas2 (104)