Tvnet_Sanya Creative Commons License 2004.07.14 0 0 26

A vita mindenkeppen lételemem. Ezzel csinalom a penzemet. Az onkentesrendor pedig az, aki magasabb tarsadalmi erdekektol vezerelve probalja betartatni a szabalyokat a szabalytalankodokkal. Ilyenkor goze sincs arrol hogy sajat maga is szabalyokat szeg es arrol sincs fogalma, hogy ez devians magatartas. A közösseg erdeke az, hogy az egyen megtartsa a szabalyokat. Ebbol kovetkezik, hogy az egyen tennivaloja csak annyi, hogy a sajat szabalyossagat felugyeli. A folyamat az egyen szintjen itt lezarul. Ebbol kovetkezik, hogy renitensekkel csak annyit tehet - jog betuje szerint - a kozosseg hogy:

 

1. Kikozositi

2. Felhivja a rendorseg figyelmet a szabalytalankodora, mint az intezkedesre egyedul felhatalmazott szervezetet.

 

Nezzuk mindezt tetelesen:

 

1. kikozosites: Tud ilyet tenni a tarsadalom kozlekedes kozben? Igen. Ennek megnyilvanulasi formai pölö: Razza az oklet es anyazik.

 

2. fel tudja hivni a rendorseg figyelmet a szabalyszegore? Igen. Mit tesz? Odamegy v. telefonal es elmondja v. feljelentest tesz.

 

Csakhogy az onkentes csakis ezeket nem teszi. Ha szabalytalansagot lat, akkor "intezkedik", beatvatkozik es velemenyem szerint ezt az, amelyet nem tehet meg. "Odaat" a vita e korul a dolog korul forgott csak kabé ugy 70x sikerult elkanyarodni tole. :) 

Előzmény: HTT (23)