Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 4
Kedves TCrown!
Nagyon érdekes húrokat pengetsz! Azért ellenszenvesek ezek a térítő akciók, mert nem "emberközeliek", és hamis Istenképük miatt Istent egy távoli, hatalmas kényúrnak képzelik, aki ráadásul még érdekel is, aki elvárja, hogy tisztelegjünk neki.
A valóság fordítva van szerintem. Isten bennünk él, tehát Benned is Istent kell szeretnem, és szeretem is. Épp ezért egyáltalán nincs tőlünk távol, nem kényúr, hanem végtelenül szelíd, és gyöngéd, mondhatnám a legjobb fej a világon, és ezért őrülten szeretem.
Ha egy öreg nénit átvezetsz az úttesten, ha rámosolyogsz egy búsképű embere, vagy egy pillangót kiszabadítasz a pókhálóból, vagy egy halat visszadobsz a folyóba, az is Istentisztelet. Ha szeretetben élsz, az egész életed egy Istentisztelet, és leéled az életedet a Mennyben, ahová tested elporlásával kerülni is fogsz, még ha egyszer sem voltál életedben templomban, vagy pedig nem kereszteltek meg.
Ha szeretetben élsz, megkeresztel a Jóisten szép csendben Téged, feltünés nélkül. A szertartásokak nagyobb a füstje, mint a lángja.

üdv: aranyviktor