halaloszto Creative Commons License 2004.07.13 0 0 442
Elorebocsatom, hogy amator vagyok : )


Kérdésem lenne, hogy Ti milyen faragasztót használtok/ajánltok. Én Palma faragasztókat használok, amik elég jók, de azért az, hogy "erősebb a ragasztás, mint a fa" messze nem jön be velük.

En is, de nekem bejott. Nagyon fugg tole, hogy milyen fat ragasztasz vele. Fenyot lap-lap kotesben ragasztva, nekem meg mindig a fabol szakadt le egy reteg ha szet akartam fesziteni. Kemenyfak kinosabbak, de ha a megfelelo durvasaguak es nagyon sikak, osszefekvoek a feluletek, akkor ott is tuti. Meg persze jol ossze kell szoritani szaradasig.

És még egy kérdés, hogy a mostanában egyre több helyen kapható faviaszokat használta-e már valaki és milyenek a tapasztalatok? Azért izgat ez a dolog, mert van 1-2 olyan fa a lakásban (galéria korlátja, stb), amiket nagyon sokat "fogdosunk" és ezek az eredetileg is elég szépen megcsinált és szépen lelakkozott fák ettől gyönyörű felületűek lettek.

Ez nekem is gyengem. Eddig vettem ketfelet (jo dragak). Mindkettot barkacaruhazban, az egyik ilyen bordo konzervdoboz, na az egy turo. Szo szerint egy vizes turoszeru ize van benne, minden szepen lecsiszolt felulet felhullamosodik tole. Utanna csiszolni meg nem tudod, mert a viasz eltomi a csiszolovasznat. A masik egy befottesuveg szeru tegely, fem csavaros fedellel, jo terpentin szaga van, na abban tenyleg van valami viasz meg olajok. Ez mar egesz jo. (majd otthon megnezem a neveiket) Ezenkivul probalkoztam gyertyaparaffinnal, egesz jo feluletet lehet vele polirozni. A hohatas es a polirozas mindegyiknel nagyon fontos, anelkul nem kapod meg amire vagysz. Nagyon erdekelnenek meg a mindenfele olajok, amik beivodnak es levegore kemenyednek, de eddig csak padlo-parketta uzletben lattam soktiz negyzetmeterre valo kiszerelesben.

És még 1. :D Hogyan lehet egy vadonat új fenyő fafelületet kicsit "megöregíteni", hogy a korábban elkészült darabok közül ne virítson annyira?

Warning: mega-amateur
En hypoval, sosavval probalkoznek. Utanna szappanos oblites sokszor, szaritas. Ha nem az agyonszaradt, kifeheredett oregsegre, hanem a szepen beerett besotetedett fenyore gondolsz, akkor lenolaj, meg fel ev a napon.


vajk

Előzmény: Garp szerint (441)